Juniori Sarajeva sigurni, Zrinjski se poigrao sa Veležom

Premijer liga za juniore

Juniori Sarajeva sigurni, Zrinjski se poigrao sa Veležom

S. Mlaćo

Počeo je drugi dio sezone i u Omladinskoj Premijer ligi za juniore.

Lider je FK Sarajevo, a bordo momci su na najbolji način krenuli u nastavak sezone. Sarajevo je sa 4:1 savladalo Široki Brijeg, a strijelci za bordo tim bili su dva puta Bakir Nurković, te po jednom Ognjen Šešlak i Sergej Ignatkov.

Strijelac za goste bio je Gojko Jelić.

Radnik iz Hadžića je savladao Radnik iz Bijeljine 1:0 pogotkom Kerima Hujića.

Sloboda iz Tuzle je savladala Kozaru iz Gradiške sa čak 3:0. Alija Jahić je pogodio u drugoj minuti za 1:0, a na 2:0 je povisio Ajdin Mujić.

Oglasi

Konačnih 3:0 je postavio Danis Bratovčić. Borac iz Banja Luke je sa 2:0 savladao Krupu, a strijelci su bili Nemanja Ćetojević i Stefan Marčetić.

U mostarskom derbiju Zrinjski je sa 4:0 savladao FK Velež.

Dvostruki strijelac za Plemiće bio je Deni Memišević, a po jedan pogodak postigli su David Karačić i Amir Duraković.

Juniori Tuzle City sa 3:2 su savladali Zvijezdu 09. Četiri pogotka postigao je Vedad Garčević, dok su za goste strijelci bili Mladen Ristić i Milenko Adrić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Duel Željezničar Sport Teama i sarajevskog Željezničara je odgođen. Plavi sa Grbavice sutra putuju u Španiju gdje će za rivala imati juniore Reala iz Madrida.

Sarajevo je lider sa 37 osvojenih bodova, Zrinjski i Velež imaju po 28, a Željezničar je na 24, uz utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi