Osim Italijanima govorio o Džeki: S 11 godina je pravio razliku, pratili smo ga korak po korak

Trener Željezničara o Dijamantu

Osim Italijanima govorio o Džeki: S 11 godina je pravio razliku, pratili smo ga korak po korak

Trener FK Željezničar Amar Osim govorio je za italijanski Tele Radio Stereo o kapitenu bh. reprezentacije Edinu Džeki.

Osim je svojevremeno bio trener Dijamantu u Željezničaru, a danas, nakon mnogo godina, kaže da je bilo teško i zamisliti u tom trenutku da će iz BiH ponići jedan takav igrač.

"Sa 11 godina je pravio razliku s vršnjacima i pratili smo ga korak po korak. Sudbina je htjela da postanem trener prvog tima Željezničara i samim tim trener Džeke, koji nam se u međuvremenu pridružio. Bilo je teško zamisliti da će imati takav put. BiH je tada imala mnogo problema i u državi koja je tek izašla iz rata, bilo je teško zamisliti da će izrasti tako dobar igrač. Ali on je bio uporan i sasvim je zasluženo došao do ovog nivoa", kazao je Osim.

Da li je još u kontaktu s Džekom?

"Da, naravno. Bio sam u Rimu i gledao neke njegove utakmice, protiv Shakthara, u utakmici u kojoj je postigao gol. Bio sam protiv Barcelone i tada je postigao gol. Uskoro ću doći u Rim na utakmicu protiv Juventusa. Nadamo se da ću donijeti sreću i njemu i Romi".

Zašto nije prešao iz Rome u Inter?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U svakom izboru ima osim tehničkog i onaj ljudski aspekt. U Rimu je dobro, rođena su mu djeca, porodica je vezana za grad. U Interu je vjerovatno mogao igrati i osvojiti još nekoliko trofeja, ali Roma je ujedno bila i izbor srca", dodaje Osim.

Džeko će i sutra navečer bh. selekciju predvoditi kao kapiten i to u susretu protiv Italije koji će biti pretposljednji u ovim kvalifikacijama.

Top Komentari

nickiZe88
Hahaha ja morza glupog, Jamak alkoholicar bio kapiten tom iatom Dzeki, o cemu pricamo?
7 4
user1571956549
Amare kingu.... Prati samo pratii...
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi