Džeko otkrio pravu istinu o svom odnosu s Mancinijem: "Svako malo bi me naljutio"

Sarađivali u Manchester Cityju

Džeko otkrio pravu istinu o svom odnosu s Mancinijem: "Svako malo bi me naljutio"

Admin Čaušević

Edin Džeko i Roberto Mancini su sarađivali u Manchester Cityu od januara 2011. do maja 2014. godine. 

Dok je sjedio na klupi Manchester Cityja, a Džeko bio član Građana, Mancini nije bio baš omiljen lik u Bosni i Hercegovini jer zbog svojih metoda rotiranja bh. napadača bi obično nezasluženo najčešće ispaštao.

Bh. napadač i italijanski stručnjak su s engleskim timom osvojili niz trofeja uključujući titulu prvaka Engleske 2012. godine.

Džeko će Mancinija ponovo sresti u petak kada se sastanu reprezentacije BiH i Italije. Nekoliko dana pred taj meč u razgovoru za La Stampu popularni Dijamant je govorio o svom odnosu sa selektorom Azzurra.

"Znao sam da je njegova želja klupa Italije, uspio je u tome. U našem odnosu je bilo pomalo svega. Ja sam uvijek želio da igram, a on me ponekad nije birao. Svako malo bi me naljutio, ali kada se vidimo zagrlimo se", rekao je Džeko.

Govorio je i o situaciji u grupi J. Italija je uz maksimalan učinak već na Evropskom prvenstvu, dok Zmajeve čeka baraž u martu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mi smo trebali biti na drugom mjestu, a ne Finska. Naše nada su sada u play-offu preko Lige nacija, utakmica u petak će nam poslužiti da se pripremimo za to", kazao je Džeko.

Mancini je klupu Manchester Cityja napustio u maju 2013. godine, dok je Džeko otišao dvije godine kasnije kada je potpisao za Romu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi