Predsjednik Napolija potvrdio odlazak Osimhena i otvoreno priznao gdje će nastaviti karijeru

Napoli će napraviti sjajan posao

Predsjednik Napolija potvrdio odlazak Osimhena i otvoreno priznao gdje će nastaviti karijeru

S. Mlaćo

Reprezentativac Nigerije i sjajni član Napolija Victor Osimhen najavio je nedavno da na kraju sezone sigurno napušta klub iz Napulja.

On je kazao da je ta odluka konačna, ali jasno je da će i Napoli napraviti sjajan posao. Veliki broj klubova želi nigerijskog napadača, a on ima važeći ugovor.

Spominju se brojni evropski velikani, ali i klubovi iz Saudijske Arabije kojima novac naravno nije nikakav problem.

“Već sam odlučio. Već imam svoj plan, znam šta želim učiniti, sljedeći korak koji želim poduzeti", rekao je Osimhen, čije je riječi prenio poznati novinar i specijalist za transfere Fabrizio Romano.

Sada se oglasio i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis i potvrdio ove informacije.

"Znamo to od ljeta, inače pregovori o produženju ne bi bili tako dugo", rekao je De Laurentiis i na kraju otkrio moguće destinacije Nigerijca. Bio je sasvim otvoren, te smanjio brojne špekulacije.

Oglasi

"To će biti Real Madrid, PSG ili neki klub iz Premijer lige", dodao je on.

Zanimljivo da je u mjesecu iza nas Osimhen potpisao novi ugovor sa Napolijem do 2026. godine i jasno se znalo da se sprema transfer, te da Nigerijac želi da Napoli ostvari sjajnu dobit i tako im se oduži i za pruženu priliku, ali i da on napravi iskorak u karijeri.

Novim ugovor plaća mu je udvostrućena za 10 miliona eura po sezoni, a odštetna klauzula je 120 do 130 miliona eura. Sve su šanse da će njegovi novi klub biti Real Madrid, no zvanične potvrde još uvijek nema. Navodno, za Nigerijca se bore i Chelsea te Manchester United.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom tri i po godine kako je u Napulju, Osimhen je zabio do sada 67 golova i upisao 17 asistencija na 119 utakmica u svim takmičenjima. Stigao je iz Lillea, a nastupao je i za Charleoi, Wolfsburg, te Ult. Strikers iz Nigerije.

Ove sezone Napoliju ne ide dobro, a Osimhen je upisao 13 nastupa u Seriji A uz sedam pogodaka i dvije asistencije. Četiri natupa te po jedan pogodak i asistenciju dodao je u Ligi prvaka. Prošle godine bio je najzaslužniji za titulu prvaka, što je bio historijski uspjeh Napolija i teško da će se to ponoviti u bliskoj budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi