Trese se Italije: Brutalna svađa Osimhena i menadžera njegovog saigrača
FOTO - EPA

Napeta situacija u Napoliju

Trese se Italije: Brutalna svađa Osimhena i menadžera njegovog saigrača

Adnan Beganović

Da u Napoliju ne mogu bez skandala govori i novi slučaj u kojem glavne uloge su imali menadžer Khviche Kvaratskhelije i Victor Osimhen. Skandal o kojem talijanski mediji pišu će najvjerovatnije dodatno uzdrmati redove aktuelnog talijanskog prvaka.

Aktuelni prvak Italije, Napoli, nakon 19 odigranih kola nalazi se na 9. mjestu tabele sa 28 bodova, što je za 20 manje od trenutnog lidera Serije A, Intera.

Očekivalo se da Napoli nastavi sa dobrim igrama nakon osvojene titule, no to se nije dogodilo, a talijanski mediji pišu da je jedan od glavnih razloga za poprilično loša izdanja i narušena atmosfera.

A, da nisu daleko od istine govori i posljednji slučaj u kojem su glavne uloge imali Mamuka Jugeli, menadžer gruzijskog ofanzivca Khviche Kvaratskhelije i prva zvijezda tima Victor Osimhen.

Naime, pomenuti menadžer je u jednom intervju "prozvao" Osimhena, a kako se i očekivalo, ubrzo je dobio žestok odgovor.

Colombo je "nagradio" Osimhena crvenim kartonom na meču sa Romom

Jugeli je istakao da Osimhen i pored toga štpo je nedavno potpisao novi ugovor razmišlja o odlasku u Saudijsku Arabiju, a njegova izjava je uvrijedila pomenutog napadača.

Oglasi

"Osimhen? Tek je potpisao novi ugovor, ali već razmišlja hoće li ostati u Napoliju? Stalno svima govorim da će sljedeće ljeto sigurno otići u Saudijsku Arabiju. Khvicha nikad ne bi pristao otići tamo čak ni da sam mu ponudio milijardu eura.

On bi umjesto toga pristao igrati za Real Madrid, Bayern Munchen, Barcelonu ili Manchester City. On ima drugačiju volju i ciljeve, želi postići uspjeh i već ga postiže", riječi su Jugelija koje su pogodile napadača Napolija.

Njegov odgovor je bio žestok, pa čak i oštriji od onog što se očekivalo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dragi Mamuka Jugeli, ti si komad prljavštine i sramota. Neugodno mi je zbog tvog smisla za rasuđivanje. Drži dalje svoja usta od mog imena", poručio je Osimhen.

Novi skandal će vjerovatno ostaviti traga u redovima talijanskog prvaka koji u 20. kolu Serije A na svom stadionu dočekuje Salenitanu te će pokušati prekinuti "post" od tri utakmice bez trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi