Victor Osimhen više ne želi čekati: Uzalud sve ponude, on je danas stavio potpis na ugovor

Ostaje u Napoliju

Victor Osimhen više ne želi čekati: Uzalud sve ponude, on je danas stavio potpis na ugovor

Endin Čaušević

Nigerijski napadač Victor Osimhen već je mjesecima u centru špekulacija oko odlaska iz Napolija jer su mnogi evropski velikani pokazali interes za njega, ali sada je svima jasno da od transfera neće biti ništa.

Osimhena su ljetos željeli u svojim redovima Manchester United i Bayern, ali kada je odlučio da ostane sve se zakomplikovalo jer je došao u sukob s pojedinim ljudima u Napoliju zbog sporne objave na društvenim mrežama.

Tada je Nigerijac jasno poručio da želi da napusti klub i da mu u januaru ne trebaju praviti problem jer je odluku već donio.

Osimhen se našao na listi mnogih klubova, ali nekako najozbiljniji bili su Chelsea i Arsenal. Iako su u londonskim klubovima vjerovali da je ponuda od 100 miliona eura dovoljna za Osimhena danas im je iz Napulja stigao hladan tuš.

Naime, predsjednik prvaka Italije, Aurelio De Laurentiis, uzeo je stvari u svoje ruke i prethodnih sedmica uložio je maksimalan trud kako bi uvjerio Osimhena da se predomisli i to je uspio da uradi.

Oglasi

Napoli je potvrdio danas da Osimhen sigurno ostaje u tom klubu jer je potpisao novi ugovor koji će trajati do ljeta 2026. godine.

Osimhen je produžio ugovor na još godinu dana, a kako pišu italijanski mediji De Laurentiis mu je dao ponudu koju nije mogao da odbije i postao je jedan od najplaćenijih igrača na Apeninima.

Ovaj 24-godišnji napadač je u Napoli došao prije tri godine iz Lillea za 75 miliona eura i pokazao se kao odlično pojačanje, te je brzo izrastao u lidera ovog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Nigerijac je u dosadašnjem dijelu sezone za Napolitance odigrao 17 mečeva, dao je osam golova i dodao još tri asistencije.

Top Komentari

hamdi kurtes
Kakva su mu ono izvračena stopala?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi