Da nije Englez, ne bi bio tako skup: Chelsea iz Cityja doveo 13. ovoljetno pojačanje!

Šlag na kraju, ili ima još?

Da nije Englez, ne bi bio tako skup: Chelsea iz Cityja doveo 13. ovoljetno pojačanje!

Edmir Škorić
Teme:

Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka Chelsea je obavio još jednu veliku kupovinu, a ovaj put je poslovao sa Manchester Cityjem.

Dolaskom Mauricija Pochettina Chelsea je napravio velike promjene i uglavnom se bazirao na kupovinu mladih i talentovanih nogometaša, a takvim smatraju i Colea Palmera, koji je doveden iz Manchester Cityja.

Pochettino je preferirao da se kupi napadač sposoban da igra na različitim pozicijama. Palmer se uklapa u to, jer ovaj talent s lijevom nogom sposoban da igra na desnom krilu i u sredini.

Palmer je plaćen čak 40 miliona funti, a pitanje je da li bi 21-godišnjak koštao toliko da nije Englez. On se nadao da će igrati više u Cityju nakon odlaska Riyada Mahreza u Saudijsku Arabiju.

Postigao je gol protiv Arsenala u meču Community Shielda, te Seville u Superkupu Evrope, a odigrao je ključnu ulogu u engleskom osvajanju Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Oglasi

Ipak, Pepu Guardioli nije bio potreban nakon dovođenja Jeremyja Dokua i Matheusa Nunesa ovog mjeseca. Palmeru je potrebno da češće igra kako bi izborio svoje mjesto u timu Engleske za EP narednog ljeta, pa je odlučio pristati na transfer u Chelsea.

Chelsea je doveo čak 13 novih igrača ovog ljeta, a nije isključeno da Plavci do ponoći, do kada traje prijelazni rok, kupe još nekoga.

Prethodno su na Stamford Bridgeu doveli Moisesa Caicedaa, Romeu Laviju, Christophera Nkunkua, Axela Disasija, Nicolasa Jacksona, Lesleyja Ugochukwua, Roberta Sancheza, Đorđe Petrovića, Alexa Matosa, Angela, Deivida Washingtonma i Moreiru.

Bilo je jasno i odlazaka, pa su tim napustili Kai Havertz, Mason Mount, Mateo Kovačić, Kalidou Koulibaly, Christian Pulisic, Edouard Mendy, Ruben Loftus-Cheek, Ethan Ampadu, Pierre Emerick Aubameyang, Cesar Azpilicueta, N'Golo Kante, Kepa Arrizabalaga...

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu, Callum Hudson-Odoi odlazi u Nottingham Forest u transferu vrijednom osam miliona funti.

Chelsea je u tri kola osvojio četiri boda. U prvom kolu je remizirao protiv Liverpooola, zatim je izgubio od West Hama, a onda pobijedio Luton. Sutra će ugostiti ekipu Nottingham Foresta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Odlican igrac, mislim ipak da je 40 milki malo previse, 25-30 bi bila realna cjena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi