Ljuti rival Džekinog Fenerbahčea dovodi veliko pojačanje
FOTO: EPA

Paredes na pragu Galatasarayja

Ljuti rival Džekinog Fenerbahčea dovodi veliko pojačanje

Adnan Beganović

Leandro Paredes će napustiti PSG. Gotovo sigurno će potpisati za Galatasaray i to do ljeta 2027. godine.

Argentinski vezni fudbaler Leandro Paredes u narednim danima će napustiti redove francuskog prvaka PGG-a.

Naime, novi šef struke PSG-a, Luis Enrique, ne računa na Paredesove usluge, pa se sve više špekuliše o imenu njegovog novog kluba.

Povezivao se u posljednje vrijeme sa Lazijom, no današnje informacije govore da bi mogao put Turske gdje će pojačati redove Galatasarayja.

Navodno su mu čelnici turskog kluba pripremili ugovor do ljeta 2027. godine, a sa finansijskim uslovima argentinski veznjak je prezadovoljan.

Oglasi

Transfer trenutno koče pregovori klubova, no izvjesno je da će dogovor biti postignut te da ćemo ovog sjajnog veznjaka od naredne sezone gledati u Super ligi, kao i našeg Edina Džeku koji je nedavno pojačao redove Fenerbahčea.

Inače, Paredes je u prošloj sezoni nastupao za Juventus kao posuđen igrač. Za Staru damu je u prvenstvu odigrao 25 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Seniorsku karijeru počeo je u Boca Juniorsima čiji član je bio od 2010. do 2015. godine. Odigrao je za Bocu ukupno 28 utakmica i pritom je postigao pet pogodaka.

Dok je bio ugovorom vezan za slavni argentinski klub kao posuđen igrač je nastupao za Chievo i Romu, a 2015. ga je Roma kupila od Boce.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nastupao je i za Empoli kao posuđen igrač, a prije dolaska u PSG 2019. godine u dvije sezone je nosio dres ruskog Zenita.

Standardni je član argentinske reprezentacije s kojom je u Kataru osvojio naslov svjetskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi