Park vratio Manchester na prvo mjesto
Čovjek odluke u današnjem derbiju

Rooney i Park za trijumf ''crvenih đavola''

Park vratio Manchester na prvo mjesto

M. Maksimović

Manchester United je danas potpuno zasluženo savladao u jednom od najvećih derbija na ostrvu, Liverpool 2:1. Za''crvene đavole'' ovo je važana pobjeda sa kojom se ponovo vraćaju na vrh tabele, a svakako ima težinu jer je ostvarena protiv tradicionalno neugodnog protivnika.

Početak ne donosi ništa dobro Manchester Unitedu. Igrala se četvrta minuta kada Dirk Kuyt šalje loptu u šesnaesterac domaćih gdje usamljeni Fernando Torres glavom para mrežu Edwina van der Sara. Manchester United uzvraća vrlo brzo, sedam minuta kasnije kada Javier Mascherano ruši Antonija Valenciju, a sudija Howard Webb pokazuje na bijelu tačku.

Argentinac je zaustavio Valenciju, ali čini se ipak na ivici kaznenog prostora. Protesti igrača Liverpoola su bili uzaludni, Wayne Rooney je šutirao, Pepe Reina odbranio, ali ne i drugi pokušaj igrača Manchestera, koji vraća utakmicu na početak.

U nastavku je ritam igre pao, Ferguson i Benitez su imali manji verbalni duel, a rezultat se do kraja prvog dijela nije mijenjao.Tih 1:1 na semaforu je stajalo do 60.minute kada Darren Fletcher sjajno centira sa desne strane, a Ji-Sung Park u padu glavom pogađa mrežu Liverpoola. U posljednjih pola sata vrijedi izdvojiti dva pokušaja Rooneya na jednoj i dvije slabije reakcije na drugoj strani Torresa i Yossia Benayouna.

Nakon ove pobjede Manchester United se ponovo sa 69 bodova vratio na vrh tabele, dok Liverpool na petom mjestu ima četiri manje od Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.