Parma ima novog većinskog vlasnika
FOTO - EPA

Kupio 90 posto dionica kluba

Parma ima novog većinskog vlasnika

A. Beganović
Teme:

Američka kompanija Kraus Group kupila je 90 posto dionica člana Serije A, Parme.

Na čelu kompanije nalazi se biznismen Kyle J. Krause, a ista uključuje mnogobrojna preduzeća u Sjedinjenim Američkim Državama i Italiji.

Godišnji prihod se procijenjuje na oko 2.8 milijardi dolara, a Krause je izjavio da je kupnja Parme ostvarenje njegovog sna.

"Kupnja Parme je ostvarenje sna. Moja porodica i ja volimo fudbal i našu domovinu Italiju. Parma je tim boraca koji je za tri sezone iz Serije D stigao do Serije A što govori o njihovoj upornosti. Kao predsjednik kluba mogu obećati veliku podršku u svakom smislu", izjavio je novi prvi čovjek Parme.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju treba dodati da osim Krause Grupe dionice posjeduje lokalno poslovno udruženje Nuovo Inizio (9%) te udruženje navijača (1%).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi