Parma je na dobrom putu da dogovori dva sjajna pojačanja za narednu sezonu.
Karamoh i Boateng na meti Parme

Igrači Intera i Sassuola bi mogli promijeniti sredinu

Parma je na dobrom putu da dogovori dva sjajna pojačanja za narednu sezonu.

S. Pašalić

Italijanski mediji prenose da bi Yann Karamoh iz Intera i Kevin-Prince Boateng iz Sassuola mogli stići u ovaj klub.

Prije nekoliko dana se pojavila informacija da je Parma poslala Nerazzurrima ponudu za mladog igrača, ali on navodno nije bio oduševljen sa idejom da pređe u ovaj klub.

Sada je čini se došlo do preokreta i Karamoh je danas pozvan u prostorije ovog kluba, te se čak sastao i sa predsjednikom kako bi razgovarao o svojoj budućnosti.

Parma je ponudila 13 miliona eura plus bonusi uz mogućnost da otkupi ugovor Karamoha na kraju sezone. Ovaj 20-godišnjak je 2017. stigao u Inter iz Caena za 6.5 miliona eura, ali nije dobio pravu priliku u ovom klubu, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Bordeauxu.

Boateng se s druge strane nedavno vratio sa posudbe iz Barcelone gdje je veći dio polusezone proveo na klupi i tribinama, a nakon povratka i u Sassuolu su dali do znanja da ne računaju na njega u narednoj sezoni.

#Inter, #Karamoh in sede a discutere del suo futuro: c'è il #Parma interessato pic.twitter.com/9mGM4npW7L

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi