Parma razbila Genou, hat-trick fantastičnog Corneliusa
Cornelius je danas briljirao

Treća pobjeda za Parmu u posljednje četiri utakmice

Parma razbila Genou, hat-trick fantastičnog Corneliusa

S. Pašalić

Parma je u 8. kolu Serije A pobijedila Genou sa visokih 5:1.

Domaći su od starta krenuli po pobjedu, a jedan od ključnih detalja desio se u 12. minuti kada je Cornelius zamijenio Inglesea zbog povrede.

Do prvog gola su domaći navijači morali čekati do 38. minute kada je Kucka pogodio za 1:0, a zatim je upravo Cornelius u 42. minuti prvo povisio na 2:0, a zatim i u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena pogodio za 3:0.

U 52. minuti Cornelius je stigao i do hat-tricka te donio Parmi vodstvo od 4:0, a dvije minute kasnije Pinamonti je smanjio na 4:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Konačnih 5:1 je postavio Kulusevski u 87. minuti. Parma sada ima 12 bodova i nalazi se na 8. mjestu, dok je Genoa na pretposljednjem 19. mjestu sa samo 5 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi