Patrik Schick pobjegao iz "okova" Rome: Džeko mi je rekao da je to dobra odluka...

Češki napadač prešao u Leipzig

Patrik Schick pobjegao iz "okova" Rome: Džeko mi je rekao da je to dobra odluka...

Češki reprezentativac Patrik Schick je u Romu stigao još 2017. godine. Romu je njegov transfer iz Sampdorije poprilično skupo koštao, ali on za dvije godine na Olimpicu nije opravdao očekivanja.

Ovog ljeta je promijenio sredinu, pa će se pokušati dokazati u Bundesligi. Tačnije, u dresu Leipziga.

Schick je u Leipzig otišao na jednogodišnju posudbu od koje je Roma već zaradila 3.5 miliona eura, dok će njemački klub narednog ljeta moći otkupiti njegov ugovor za dodatnih 29 miliona eura.

Sada je 23-godišnji češki napadač, koji je trenutno sa reprezentacijom svoje zemlje, pokušao precizirati razloga za svoju neuspješnu epizodu u Romi.

"Nikada se nisam u potpunosti osjećao sretnim u Rimu, tako da mislim da je ovo pravi potez za mene... Zaista mi je bila potrebna promjena sredine. Do posljednje minute nismo bili sigurni da li će transfer proći tako da sam bio spreman priključiti se Leipzigu, ali i ostati u Romi i boriti se za mjesto u ekipi", istakao je Schick, pa nastavio:

"Edin Džeko mi je rekao da bi odlazak u Leipzig bio dobra odluka jer je i on igrao u Njemačkoj. Uzeo sam sve u obzir, od njihovog stila igre do pozicije na tabeli i učešća u Ligi prvaka".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Čuo sam dosta toga o treneru Julianu Nagelsmannu, on preferira stil igre kakav i ja cijenim. Također su mi rekli da je on jako pristupačan... Biće ovo velika promjena jer je Roma igrala jako spor fudbal, pa je bilo teško probiti organizovane odbrane. U Leipzigu će biti drugačije, jer oni igraju brz i agresivan fudbal", istakao je Schick.

"Ne bih rekao da sam pobjegao iz Rome, ali mi je bila potrebna promjena i ovo je bio pravi potez za moju karijeru. Teško je reći zašto nije išo, ali bilo je tu puno faktora. Imao sam težak početak u toj avanturi, bez predsezonskih treninga, potom su došle povrede, pa velika očekivanja koja, nažalost, nisam u potpunosti ispunio. Tu je i pritisak pod kojim sam igrao, sve je to utjecalo da se osjećam zarobljenim", poručio je na kraju novi napadač njemačkog Leipziga.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arsenal_fan_1886
roma je jedan od najneozbiljnijih klubova
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije