Očima se ne može vjerovati u scene s ulica Trabzona nakon rušenja Fenerbahčea

Nevjerovatno

Očima se ne može vjerovati u scene s ulica Trabzona nakon rušenja Fenerbahčea

Midhat Šljivak

Fenerbahče je prvi poraz sezone doživio u duelu s Trabzonsporom. Gosti su dobili meč s 3:2, a po povratku kući nastale su nevjerovatne scene slavlja na ulicama Trabzona.

Trabzonspor je prvi tim koji je ove sezone u prvenstvu Turske skinuo skalp Fenerbahčeu. Slavili su s 3:2 u jednoj zaista nevjerovatnoj utakmici, te su mnogima pokazali kako se može igrati s istanbulskim velikanom.

Po povratku fudbalera kući u Trabzon nastalo je istinsko ludilo. Dočekani su kao da su osvojili Ligu prvaka, a na ulicama se dešavao istinski spektakl.

Navijači su dočekali igrače kao heroje, ulice su bile pune, zaigralo se kolo, a tu je bio i ovan kojeg su doveli kao maskotu i uz njega su navijali pred TV kamerama.

Oglasi

Na dočeku je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća imao je jasnu poruku navijačima: "Želim u petak da napunite stadion", rekao je iskusni krilni fudbaler.

Zaista su ovo nevjerovatne scene. Sve je izgledalo kao da je Trabzonspor osvojio Ligu prvaka, no po svemu sudeći, pobjeda protiv Fenerbahčea je njima na istom nivou.

Trabzonspor igra jako dobro ove sezone. Trenutno su na četvrtom mjestu s 19 osvojenih bodova i sigurno će do kraja prvenstva imati šta da kažu u borbi za vrh tabele.

Fenerbahče je s druge strane nakon perfektnog starta od 10 pobjeda sada vrh prepustio najvećem rivalu Galatasarayu koji ima bod više od njih (31-30).

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Trabzonspor u petak na svom terenu dočekuje ekipu Konyaspora i to će biti prilika da se upišu nova tri boda kojima bi se potvrdila sjajna igra protiv Fenerbahčea.

Top Komentari

izvoristine
Eto brace Turaka. Dok braca Muslimani u Palestini ginu oni uhvatili kolo. Tako bi isto i nama pomogli u Bosni. Cudimo se al izgleda nije Allah dao bez nista razorne zemljotrese u Turskoj.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi