Dybala u 30. godini pravi transfer života i odlazi za siću u redove velikana

Roma ga ne može zadržati

Dybala u 30. godini pravi transfer života i odlazi za siću u redove velikana

E. Škorić

Iako ima ugovor s Romom do ljeta 2025. godine, vrlo je moguće da Argentinac po završetku aktuelne sezone napusti Rim.

Paulo Dybala (30) igra u sjajnoj formi i večeras je bio strijelac u visokoj pobjedi Rome nad Brightonom (4:0) u prvom meču osmine finala Evropske lige. Bivši svjetski prvak je ove sezone na 27 mečeva postigao 14 golova i ima i sedam asistencija.

Roma bi ga svakako htjela zadržati, no igrač ima 30 godina i želju da napusti konačno Italiju gdje igra od 2012. godine. Iz Argentine je tada stigao u Palermo, pa otišao u Juventus, a u Romi je od ljeta 2022. godine.

Njegov ugovor koji traje do 2025. uključuje odštetnu klauzulu od samo 12 miliona eura za sve klubove izvan Italije, što je probudilo interes Barelone i katalonski Sport tvrdi da je fudbaler već ponuđen aktuelnom prvaku Španije. Navodno, sam igrač je zagrijan za dolazak u Barcelonu.

Prema informacijama portala “Football Transfers”, interes postoji i iz Premierlige, posebice West Ham Uniteda. Postoje i interesi unutar Serije A, no u tom slučaju bi Dybala vrijedio 20 miliona eura.

Oglasi

Argentinac je u ljeto 2015. iz Palerma prešao u Juventus. S Juveom je pet puta postao prvak Italije i četiri puta osvojio kup. Nakon nešto slabijih nastupa, njegov ugovor s torinskim Juventusom nije prdužen.

U ljeto 2022., Dybala je zatim prešao u AS Romu uz slobodan transfer. Sada kada je ponovo fudbalski procvjetao, postao je zanimljiv velikanima širom Evrope.

Naravno, Roma će pokušati da ga zadrži jer je trenutno njen najbolji igrač. Rimljani su spremni sjesti za pregovarački stol i ponuditi mu novi ugovor uz povećanje plate, ali fudbaler je odlučan da konačno napusti Italiju na kraju sezone i prelazak u Barcelonu za sada izgleda kao najrealnija opcija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Barcelona svakako želi nakon ne baš dobre sezone koja doduše još nije gotova, da osvježi tim i da dovede kvalitetne igrače na nekim pozicijama, a dobit će i novog trenera jer je Xavi Hernandez ranije već najavio da odlazi na ljeto.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Cuj, transfer zivota! Haha pa Barselona nikad, ama nikad nece biti veca od Juventusa!!!
0 0
E.Car
Kako mislite bivši svjetski prvak?!?!? Jesam li ja nešto propustio ili je Argentina još uvijek prvak!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi