Svlačionica okrenula leđa Xaviju, u nedjelju je vidio da nešto nije u redu, pa sve shvatio

Izgubio autoritet nad ekipom

Svlačionica okrenula leđa Xaviju, u nedjelju je vidio da nešto nije u redu, pa sve shvatio

Endin Čaušević

Barcelona je u nedjelju remizirala u gostima protiv Athletic Bilbaa odigravši meč bez golova, te u navijači katalonskog kluba mogli vidjeti bolnu istinu kada je Xavi Hernandez u pitanju.

Katalonski klub je propustio još jednu priliku da se približi Real Madridu i vrati u borbu za odbranu titule prvaka Španije, te je po ko zna koji put razočarao svoje navijače.

Barcelona je u Bilbau odigrala jednu od najslabijih utakmica ove sezone i skoro da nije zaprijetila protivničkom golu.

Međutim, ono što je za navijače Barcelone još bolnije jeste situacija koja se desila u samom finišu utakmice kada je Xavi Hernandez tražio od svojih igrača da krenu u totalnu ofanzivu i pokušaju da postignu pogodak.

Vidjelo se i tokom prenosa da je Xavi od igrača tražio da pokušaju da promijene način igre i barem zaprijete golu protivnika, ali se to nije desilo.

Oglasi

Igrači Barcelone uopšte nisu slušali ono što je Xavi govorio i igrali su na isti način cijeli meč što je njega dovodilo do ludila.

Na kraju je Xavi burno reagovao kada je shvatio da ga igrači uopšte ne slučaju, a to je pokazalo bolnu istinu u ekipi Barcelne.

Naime, očito je da je Xavi u potpunosti izgubio autoritet i kontrolu nad pojedinim igračima Barcelone nakon što je najavio svoj odlazak na ljeto, a ponašanje igrača na meču na San Mamesu je to samo dokazalo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo piše da je već svima jasno da se Xavijev autoritet više ne poštuje i da bi za čelnike Barcelone najbolje bilo da već sada mijenjaju trenera, a ne da čekaju ljeto i Xavijev samostalan odlazak.

Pred Barcelonom je revanš osmine finala Lige prvaka protiv Napolija i u slučaju poraza već sada je jasno da će Xavi dobiti otkaz što je čini se i jedino pravo rješenje za situaciju u kojoj se katalonski klub trenutno nalazi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Ovaj bankrotirani klub ima previše prostora na ovom portalu. Ove kriminalce koji su plaćali sudije 20 godina treba ignorisati. Treba im poravnati onaj Realov yebodrom i napraviti nešto korisno. Posijati krumpir ili kukuruz npr. Ruši se kriminalna hobotnica. Najnečasniji klub u historiji svih sportova. Dolazi sve na naplatu.
0 2
user1620593935
Jbg ne moze se boriti protiv Reala i sudija. Real je najveca prevara svih vremena
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti