U Slovačkoj atmosfera daleko od idealne: "Ne znam kako možemo dobiti BiH i Portugal"
FOTO: profimedia

Bod protiv Luksemburga smatraju sramotom

U Slovačkoj atmosfera daleko od idealne: "Ne znam kako možemo dobiti BiH i Portugal"

H. Zilić

Atmosfera u redovima slovačke fudbalske reprezentacije daleko je od idealne, pogotovo nakon remija na domaćem terenu sa Luksemburgom rezultatom 0:0. Ovo svakako može biti mač sa dvije oštrice pred nedjeljni duel u Bratislavi protiv Bosne i Hercegovine.

Slovaci su razočarani igrom svojih reprezentativaca, a bilo je i onih koji su glasno kritikovali.

Među njima je i bivši reprezentativac Lubomir Luhovy koji danas radi kao trener u češkoj Karvini.

Luhovy često komentariše utakmice reprezentacije za slovačke medije, tako je bilo i ovaj put nakon duela protiv Luksemburga.

"Nisam vidio ništa pozitivno protiv Luksemburga. Završilo je 0:0 i nema potrebe da tu bilo šta detaljišemo", rekao je Luhovyi za pravda.sk i nastavio:

"To je bila sramota. Nema smisla da to analiziramo. Jednostavno bod protiv Luksemburga je jedna velika sramota."

Oglasi

Pred naredne mečeve Slovačke nema puno optimizma, prvi je već u nedjelju protiv Bosne i Hercegovine.

"Znam kako to ide u fudbalu, sve može biti drugačije za mjesec dana, ali u ovom trenutku ne vidim način kako možemo dobiti bolju reprezentaciju. Ne znam način na koji možemo dobiti Bosnu i Hercegovinu, pogotovo Portugal."

Slovački mediji su dosta kritikovali fudbalere, ali Luhovy smatra da je to bruka cijele ekipe ne samo pojedinaca.

Dao je odgovor bez dlake na jeziku.

"Nema, nema posebnog krivca, ne želim da polemišem o igračima. Zar nismo favoriti protiv Luskemburga i to na domaćem terenu? Pali smo jako nisko, ovo je žalosno, jadno i smiješno."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nije izostavio ni selektora Calzonu.

"On govori o nekim taktikama, ja nisam vidio nikakvu taktiku. Ako ovako nastavimo nemamo se čemu nadati. Ovo se odnosi na sve igrače i stručni štab."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi