Pep bi se trebao zabrinuti, Cityjev dragulj prelazi u Real i to bez odštete?
Za Diaza se zanimaju i Barcelona i Real Madrid, no ovaj 19-godišnji ofanzivac radije bi da obuče dres kraljevskog kluba narednog ljeta

Diaz na meti Kraljeva

Pep bi se trebao zabrinuti, Cityjev dragulj prelazi u Real i to bez odštete?

E. Škorić

Velika nada Manchester Cityja mogao bi da napusti klub, što je svakako zabrinjavajuća vijest za navijače.

Brahim Diaz je 19-godišnji Španac koji je zabio oba gola u pobjedi Manchester Cityja nad Fulhamom (2:0) u osmini finala engleskog Liga kupa.

Već na ljeto naredne godine Diaz bi mogao da ode s Etihada jer mu ističe ugovor, a zanimljivo da mu je agent brat Pepa Guardiola Pere. Diaz je pred početak sezone odbio da ide na posudbu u Gironu, čiji je suvlasnik upravo Pere, pa je odlučio da se bori za mjesto u timu Cityja.

Ipak, pored Sterlinga, Mahreza, Sanea, Silve... za njega nema mjesta u Cityju, pa ovaj krilni ili ofanzivni vezni igrač mora da potraži novu sredinu, a spominju se sada najviše Real Madrid i Barcelona.

Kao dječak je u Manchester otišao iz Malage, odbivši tada Barcelonu, pa je realnije za očekivati da odabere dres Reala, koji ionako preferira mlade španske ili bilo koje talente (Asensio, Vinicius, Ceballos, Odriozola...).

Potražite više informacija na temu Premier league:

U svakom slučaju, City bi mogao da izgubi velikog dragulja, a prethodno su već izgubili Sancha, koji je otišao u Borussiju Dortmund i sada briljira i prpedviđaju mu bogatu karijeru.

Ode li Diza, od trojice nadarenih klinaca iz Cityjeve škole ostat će sam Phil Foden.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

dadopd
Real se ne odbija tako lako.
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi