Pep Guardiola oduševio navijače Manchester Cityja gestom nakon utakmice

Na Goodisonu

Pep Guardiola oduševio navijače Manchester Cityja gestom nakon utakmice

Eldar Ganibegović

Manchester City napravio je danas novi veliki korak ka odbrani titule prvaka Engleske, a nakon utakmice je Pep Guardiola gestom oduševio navijače ovog kluba.

U okviru 36. kola engleske Premier lige Manchester City je danas kao gost s 0:3 savladao Everton.

Gosti su u prednost stigli preko Gundogana u 37. minuti da bi dvije minute kasnije pogodio Haaland. Tačku na i je drugim golom u 51. minuti postavio Gundogan.

Napravio je tako tim s Etihada novi krupan korak ka osvajanju nove titule prvaka Engleske, a vidno zadovoljan poslije utakmice bio je i Pep Guardiola.

Španski stručnjak je poslije posljednjeg sudijskog zvižduka napravio gestu koja je oduševila navijače Manchester Cityja.

Naime, on se okrenuo prema navijačima svog tima i pokazao dva prsta. Manchester Cityju su ostale još dvije utakmice i još dva puta treba da pobijede da bi sigurno bili prvaci Engleske. 

Oglasi

Arsenal je imao šansu i imao sve u svojim rukama, no izgleda da će se na kraju ipak morati zadovoljiti drugim mjestom i povratkom u Ligu prvaka.

Inače, Manchester City ove sezone može da dođe do triplete što bi bio fantastičan uspjeh.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim što su blizu titule u Premiershipu, igrat će finale FA Cupa protiv Manchester Uniteda, te su još na dva koraka do trofeja u Ligi prvaka.

Nakon 1:1 u Madridu, u srijedu na Etihad dolazi Real Madrid i vidjet ćemo može li City obezbijediti finale gdje će najvjerovatnije igrati protiv Intera i Edina Džeke koji su s 0:2 bili bolji od Milana u prvoj utakmici. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedin
Ganibegoviću, kada pišeš članak onda bar možeš otvoriti tabelu i provjeriti pa bi znao da Manchester City ima još 3 (TRI), a ne 2 (DVIJE) utakmice u PL.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi