Vapaj Pepa Guardiole pred ključne mečeve: "Imam veliki problemi, imam osjećaj da smo..."

City brani trostruku krunu

Vapaj Pepa Guardiole pred ključne mečeve: "Imam veliki problemi, imam osjećaj da smo..."

Admin Čaušević

Manchester City je u igri da odbrani trostruku krunu osvojenu prošle sezone, ali nakon posljednjih izjava Pepa Guardiole, popularni Građani se nalaze u velikom problemu i pitanje je hoće li uspjeti u zacrtanom.

Manchester City je morao odigrati četiri utakmice u deset dana. U ovoj bezizlaznoj ulici Građani su ostvarili tri prvenstvene pobjede i remi protiv Real Madrida (3-3) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Pojedini igrači poput alfe i omege veznog reda Cityja počeli su se žaliti na umor. Uradio je to Rodri nakon susreta s Kraljevima.

U petak na press konferenciji uoči ligaškog duela protiv Lutona upitan o mogućem odmoru za Rodrija, Guardiola je bio jasan.

"Pogledajte naše igre i shvatit ćete šta nam znači. Jako je jednostavno. Vrlo je važno za kvalitetu koju nam daje, ali ako igrač ne želi igrati, neće igrati."

"Također moram odmoriti i centralne duele, ali u prijateljskim utakmicama reprezentacije Engleske John Stones i Kyle Walker su se povrijedili i nisu mogli odmarati."

Oglasi

"Imamo veliki problem. Imam osjećaj da smo bili vrlo umorni u posljednjih nekoliko utakmica, vidjet ćemo šta nam je činiti", priznao je Guardiola.

Trofejni stručnjak je neko ko se učestalo žali na veliki broj utakmica i malo vremena za odmor, ali po tom pitanju se već godinama ništa ne mijenja.

City će ove subote igrati protiv Luton Towna i nema pravo na kiks ako želi odbraniti titulu u Premiershipu, a jednim okom mora gledati i na uzvratnu utakmicu četvrtfinala protiv Real Madrida sljedeće srijede.

Prema posljednjim izvještajima iz Engleske upitno je da li će Walker biti spreman za Kraljeve što je ozbiljan udarac za City. Sa druge strane De Bruyne je oporavljen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prevelik broj utakmica i gust raspored je izgleda počeo ostavljati i trag na igre pojedinaca poput Erlinga Haalanda koji je već neko vrijeme na udaru kritika.

City je u prošloj sezoni osvojio Premiership, FA Cup i Ligu prvaka. I ove sezone je i dalje u igri za sve tri trofeja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Čovjek zvani kuknjava
2 1
Krivaja Zavidovići
Ima 20-tak igrača na koje može računati. I red je da priliku dobiju igrači sa manjom minutažom, ima tu i nekoliko mladih igrača, extra talentovanih kao npr. Bob koji je imao jako malo prilika za igru...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi