Pomračenje uma zloglasnog prgavca: Nogama šutao protivnika dok leži, ali tu se nije zaustavio

Trenutak koji mu je obilježio karijeru

Pomračenje uma zloglasnog prgavca: Nogama šutao protivnika dok leži, ali tu se nije zaustavio

Admin Čaušević
Teme:

Postoje momenti u karijeri koji zauvijek etiketiraju nekog fudbalera. 

Koliko god neki fudbaler bio vrhunski i igrao odlično ostane upamćen po nečemu lošem, prvi primjer za to je Kepler Laveran de Lima Ferreira.

Njegovo puno ime znaju rijetki, dok praktično nema ljubitelja koji nije čuo za Pepea, najprgavijeg igrača svoje generacije.

Pepe ima 38 godina i ušao je u jesen karijere. Nedavno je u meču protiv Sportinga napravio pravi skandal kada je prvo zakuhao sa igračima na terenu, a zatim je pokušao i sakriti metak koji je doletio s tribina Dragao stadiona.

Odlični, ali i još zloglasniji štoper je u iščekivanju nove žestoke kazne. Nove jer je prvu odradio još prije 13 godina.

Oglasi

Kada je igrao za Real Madrid Pepe je u jednom meču protiv Getafea imao "pomračenje uma" jer je iz čista mira počeo da udara i šuta nogama Javiera Casquera.

Nakon što je Casquero pao na pod Pepe ga je udario nekoliko puta nogom, ali ni to mu nije bilo dovoljno te je htio još da se obračuna sa igračem Getafea.

Tom prilikom je udario u glavu Juana Angela Albina. Nekoliko sekundi ludila ga je na kraju koštalo čak deset mečeva neigranja.

Pepe je nastavio da "luduje" i u narednim godinama. Ljubitelji bh. fudbala se dobro sjećaju njegovog duela sa Edinom Džekom tokom utakmice baraža.

Džeko je trpio koliko je mogao sve dok nije prišao portugalskom štoperu te mu zaprijetio prstom zbog njegove prgave i nekorektne igre.

S godinama je Pepe postajao sve iskusniji, ali stil igre nije mijenjao. Žestoki dueli, grubi startovi, rasprave i unošenje u lice protivnicima su i danas njegov zaštitni znak.

Vrhunac karijere mu je bila utakmica finala Evropskog prvenstva 2016. godine kada je Portugal pobijedio Francusku. Tada je proglašen igračem utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Real Madridu je igrao sedam godina te je osvojio sve što se može osvojiti. Za dvije godine u Bešiktašu zaradio je 10 miliona eura, u Porto se vratio prije tri godine.

Top Komentari

Klicko
Poremećana ekipa.Benzema silovatelj i ucjenjivač,pepe i ramos panjevi-mesari,Guti gej.Pljuc
5 8
King_Kenny
...dobar je ovo igrac bio,ovakav je potreban svakoj ekipi,pogotovo u odbrani da utjera strah u kosti napadacima...nije svejedno napadacima kad znaju da protiv sebe imaju lika koji im u svakom duelu moze jednim startom zavrsiti karijeru...Vinnie Jones iz Wimbledona je bio jos gori ludjak od ovog,ima ona scena kad polomi Erica Cantonu,a ovaj ustane da otkine glavu tom sto ga je pokupio,ali kad ugleda Jonesa samo se okrenu hahahaha...
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi