Petev najavio promjenu u sastavu, priznaje da postoje "mali problemi"

Hoće li svi biti spremni za Finsku?

Petev najavio promjenu u sastavu, priznaje da postoje "mali problemi"

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine četvrti meč u Ligi nacija igra sutra od 20:45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, a rival će biti Finska.

S Fincima smo otvorili junski ciklus mečeva, kada je u Helsinkiju početkom mjeseca bilo 1:1, nakon gola Smaila Prevljaka u 90. minuti. Nakon toga, pobijedili smo Rumune s 1:0 u Zenici, ponovo je pogodio Prevljak, da bi u subotu odigrali 1:1 u Podgorici s Crnom Gorom.

S pet bodova BiH je prva u grupi, a pobjeda nad Finskom mogla bi nas učvrstiti na tom mjestu i omogućiti nam miran nastavak Lige nacija u septembru.

Na današnjoj press konferenciji selektor Ivajlo Petev najavio je sutrašnji duel.

"Nadam se da će sutra naši momci dati sve od sebe. Ne ovisi sve samo o veznom redu. Kada s branimo, špic je naš prvi defanzivni igrač. Moramo djelovati jako čvrsto", kazao je Petev, nakon brojnih novinarskih konstatacija da će biti dosta teško veznom redu u razbijanju finskih napada.

Jeste li spremili iznenađenje Fincima?

Oglasi

"Puno utakmica smo imali protiv Finske i dobro se poznajemo. Meni je jako bitno da svi odrade ono što od njih tražim".

"Svaka utakmica je posebna za sebe. Sutra je bitan samo rezultat", istakao je Petev.

Rezervisti "grizu", daju golove, asistiraju...

"Drago mi je što igrači daju sve od sebe da iskoriste priliku, bez obzira koliko minuta dobiju, a tako će biti i sutra".

Jesu li svi spremni za ovu utakmicu? "Mislim da jesmo. Moramo skupiti glavu da odradimo ovo najbolje što možemo".

Oglasi

Najavljena je promjena na poziciji desnog beka: "Vrlo vjerovatno je da Sušić sutra neće biti starter". Osim toga, Petev je priznao da postoje mali problemi zbog povreda.

"Imamo trening u 20h. Imamo malih problema s pojedinim igračima. Pokušat ćemo sve da svi budu u kadru".

"Nadam se da ćemo sutra usrećiti ljude i veseli me veliki interes i dolazak navijača na tribinama", dodao je Petev na kraju.

Sanjin Prcić je također dao izjavu.

"Smatram da je trka jako važna, posebno na mojoj poziciji, ali isto tako, nije sve u tome. Moramo biti dobro postavljeni defanzivno, dobro se kretati s loptom. Osjećam se dobro, manje više igram istu ulogu kao i u klubu. Selektor traži od mene jednostavne stvari i pokušavam to ispoštovat na najbolji način", rekao je Prcić.

"Moglo je biti i bolje u Helsinkiju, ali isto tako smatram da smo uradili neke dobre stvari u Finskoj. Zasluženo smo izjednačili. Protivnika dobro poznajemo, kao i on nas, ali se spremamo da na najbolji način završimo ovaj ciklus", dodao je.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kako će se sutra postaviti srednji red?

"To je više pitanje za selektora, on će bolje dati odgovor. Mi ćemo raditi po uputama selektora i nastojat da najbolje odradimo naš posao. Finska je dobra reprezentacija, ima dobre igrače, ali mi se moramo fokusirati na sebe", dodao je.

Top Komentari

JJRamzes
Daj sansu Dedicu, momak ima 20godina i buducnost je ove repke jer je prosao omladinsku skolu Salzburga i kvalitetniji je od citave nase u21 jer znamo kako se dobija poziv
6 1
henna
Ovaj " trubi" jedno te isto od kako je došao ali on se ne pridržava svojih riječi " SUDITE MI PO REZULTATU". *EBO TE BUGAR A TI NJEGA eto
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi