Pochettino nakon poraza od Evertona šokirao upravu kluba: Sve su očekivali, ali to ne

Hitna reakcija

Pochettino nakon poraza od Evertona šokirao upravu kluba: Sve su očekivali, ali to ne

Edmir Škorić

Everton je u 16. kolu Premier lige pobijedio Chelsea rezultatom 2:0. Trener gostiju iz Londona, Mauricio Pochettino, poprilično je šokirao rukovodstvo kluba nakon utakmice.

Nakon 16 odigranih kola Chelsea je tek 12. na premierligaškoj tabeli sa 19 bodova. Zaista poražavajuće za klub koji je u rukama američkog milijardera Todda Boehlyja i nkoji je potrošio ove godine čak 800 miliona eura.

Chelsea u ovom prvenstvu ima pet pobjeda, četiri remija i sedam poraza, a partije igrača u plavim dresovima osciliraju.

"Jako sam razočaran. Ovo je bila utakmica koju smo morali dobiti. Moramo razgovarati i pokušati se poboljšati u sljedećem prijelaznom roku", rekao je Mauricio Pochettino, a prenosi Fabrizio Romano.

Dakle, Pochettino od uprave javno traži nova pojačanja, iako je klub doveo brojne igrače tokom ljeta.

Oglasi

Londončani su ostvarili transfere od 800 miliona eura, a među njima Enzo Fernandez (121), Moises Caicedo (116), Wesley Fofana (80) i Mykhaylo Mudryk (70). No, ove su kalendarske godine u Premier ligi odigrali čak 38 utakmica, a potom su slavili samo u osam utakmica.

Pobijedili su protiv Crystal Palacea (1:0), Leedsa (1:0), Leicestera (3:1), Bournemoutha (3:1), Lutona (3:0), Fulhama (2:0), Burnleyja (4:1) i Tottenhama (4:1). Štoviše, Chelsea je izgubio dvostruko više utakmica nego što je pobijedio, jer su doživjeli 18 poraza i 12 remija.

Sigurni smo da se čelnici Chelseaja neće složiti s Pochettinom i da vjerovatno nemaju u planu da krenu u nova pojačanja prije ljeta.

Chelsea ima "more" utakmica do kraja godine

Chelsea narednog vikenda dočekuje Sheffield United i konačno će imati priliku da ostvari pobjedu i da poboljša svoj bodovni saldo prije kraja godine. Doduše, u 2023. imaju još čak pet utakmica, od čega jedna u Liga kupu protiv Newcastlea, a u prvenstvu osim sa Sheffieldom, odmjeriće snage i sa Wolvesom 24. 12. u gostima, 27. dočekuju Crystal Palace, a 30. gostuju u Lutonu.

Prvu utakmicu u Novoj godini odigrat će 6. januara kada će im u goste doći Preston o okviru FA kupa. Bit će ovo naporan period za igrače Chelseaja, a možda i trenuci istine i za samog Pochettina koji ne vodi baš najbolje trenutni sastav bivšeg engleskog i evropskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinac je na klupi Chelseaja od ljeta, vodio je ovaj tim ukupno 19 puta, ostvario osam pobjeda, četiri remija i sedam poraza, a prethodno je bio trener PSG-a i Tottenhama.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi