Pochettino dobio prvu zvaničnu ponudu, ali ju je odmah odbio
Pochettino je odbio da preuzme španski tim

Argentinac se još uvijek ne želi vratiti trenerskom poslu

Pochettino dobio prvu zvaničnu ponudu, ali ju je odmah odbio

S. Pašalić

Maurizio Pochettino trenutno uživa u odmoru nakon što je krajem prošlog mjeseca dobio otkaz u Tottenhamu.

Argentinac je bio na klupi londonskog kluba od 2014. godine i prošle sezone ga je odveo do finala Lige prvaka, ali je ove sezone Tottenham upao u veliku krizu i Pochettino je morao otići.

Odmah nakon otkaza Pochettino se povezivao sa mnogim klubovima poput Bayerna, Real Madrida, Manchester United i Arsenala, ali do angažmana u nekom od ovih klubova nije došlo.

Pochettinu je međutim u međuvremenu stigla i ponuda od Betisa, ali ju je on odbio i sve su prilika da on neće preuzeti nijedan klub do narednog ljeta.

Betis je uoči ove sezone doveo neka velika pojačanja, a najveće je bio Nabil Fekir koji se povezivao sa mnogim većim klubovima, ali nakon 18 odigranih kola klub zauzima tek 13. mjesto na tabeli zbog čega treneru ovog tima Joanu Rubiju prijeti otkaz pa se već traže zamjene i Pochettino je bio jedan od glavnih kandidata za preuzimanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi