"Pogba mi je rekao da više ne želi igrati fudbal"

Camara otkrio

"Pogba mi je rekao da više ne želi igrati fudbal"

Eldar Ganibegović

Francuski veznjak Paul Pogba u centru pažnje u posljednje vrijeme je zbog ucjene i iznude od strane njegovog brata Mathiasa. Njegov prijatelj Boubacar Kamara odlučio je otkriti još detalja o cijelom slučaju.

Pogba je otkrio da su ga u martu ove godine zatvorili prijatelji iz djetinjstva i dvojica pištoljima naoružana muškarca s kapuljačama.

Banditi su od fudbalera tražili 13 miliona eura. Prema njihovom mišljenju, toliko im je Francuz ostao dužan za 13 godina diskretne zaštite.

"Bio sam uplašen. Dvije osobe su uperile oružje u mene. Budući da sam bio na nišanu, rekao sam im da ću platiti. Vikali su na mene da šutim i pogledam dolje. Kad su njih dvojica otišli, Roushdane mi je rekao da moram platiti jer ako to ne učinim, svi ćemo biti u opasnosti", rekao je Paul Pogba istražiteljima.

Boubacar Camara, blizak prijatelj fudbalera, u razgovoru za Marcu otkrio je nešto više detalja o samom stanju u kojem se Pogba nalazi.

Camara se sastao s njim nedugo nakon incidenta, a tada mu je Pogba priznao da želi odustati od fudbalske karijere.

"Rekao mi je da ne želi više igrati fudbal. Paul je plakao, rekao sam mu da se smiri. Nazvao je nekoga. Bojao se za svoju djecu, za svoju ženu i za svoju porodicu", rekao je Camara.

Nakon što je Mathias Pogba ucjenjivao i prijetio pištoljem bratu, završio je u zatvoru, zajedno s još četiri osobe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U međuvremenu je preko advokatice Yassine Bouzrou Mathias tražio uslovni otpust, no sud ga je odbio te smatra da on i dalje predstavlja opasnost za svog brata i fudbalera Juventusa. 

Prema publikaciji Le Parisien, ono što je dovelo do ove odluke povezano je s videozapisima koje je Mathias prošlog mjeseca objavio na društvenim mrežama. Tačnije, bilo je 20 videozapisa Mathiasa koji optužuje Paula koji su objavljeni 23. septembra dok je bio u zatvoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi