Poklon navijačima nakon titule: Navijači Zvezde ne pamte ovako veliko ime na Marakani!

Pregovori sa nekadašnjim reprezentativcem Njemačke

Poklon navijačima nakon titule: Navijači Zvezde ne pamte ovako veliko ime na Marakani!

Fudbalski klub Crvena Zvezda na pragu je dovođenja velikog pojačanja. 

Kako prenose mediji iz susjedne nam Srbije, čelnici Crveno-bijelih već neko vrijeme pregovaraju i blizu su dogovora sa nekadašnjim reprezentativcem Njemačke Markom Marinom (29).

Podsjetimo, Marin je prije nekoliko godina važio za jednog od najboljih njemačkih krila, a u to vrijeme je čak dobio i nadimak "njemački Messi". Dok je bio član Werdera pružao je sjajne partije, ali čini se da ga je uništio transfer u Chelsea gdje se nije pokazao u najboljem svjetlu.

Danas je član Olympiakosa gdje pruža solidne partije, ali čini se da je došlo vrijeme za rastanak i od tog tima. Trenutni problem između njega i Zvezde je plata od 1,2 miliona eura, ali čini se kako će se i to riješiti te da bi Marin u Zvezdi trebao zarađivati nešto preko pola miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Marin je već u nekoliko navrata podcrtao da je veliki navijač Zvezde, a činjenica da je klub sa Marakane prije nekoliko sedmica postao prvak Srbije može samo da olakša posao oko dovođenja ovog brzonogog krilnog fudbalera.

Da bi vam pokazali o kako velikom imenu se radi, nabrojat ćemo samo neke od klubova za koje je nastupao. Počeo je u Borussiji Monchengladbach, kasnije je između ostalog igrao za Werder, Chelsea, Sevillu i Fiorentinu. Za reprezentaciju Njemačke je upisao 16 nastupa i postigao jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi