"Poljaci ne žele da igraju s nama? To je zato jer nas se boje, svi se boje Rusije"

Potpredsjednik Ruskog saveza

"Poljaci ne žele da igraju s nama? To je zato jer nas se boje, svi se boje Rusije"

Edmir Škorić

Član nadzornog odbora Khimkija i potpredsjednik Ruskog nogometnog saveza (RFU) Sergej Anohin komentarisao je informaciju da je Poljska odlučila da ne igra play-off za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije.

Rusija i Poljska trebalo bi da se sastanu u martu u play-offu baraža u Moskvi, ali Poljaci su već odlučili da neće igrati protiv Rusije zbog rata u Ukrajini, te su spremni ostati pri svom stavu čak i da ih FIFA eliminiše.

“Mislim da se Poljaci jednostavno boje igrati s nama. Ovo nije sportski princip. Nogomet je izvan politike. Svi se boje Rusije, pa čak i poljski nogometaši”, rekao je Anohin.

Nakon Poljske, taj stav da ne putuje u Rusiju i da ne igra protiv Rusije zauzela je i reprezentacija Švedske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, pobjednik meča Rusija - Poljska u finalu baraža bi igrao protiv boljeg iz duela Švedske i Češke.

Top Komentari

Pajkan
I ja se budala bojim na sve su spremni.
11 1
axel42
Čuj svi se boje rusije! Et dovoljno rečeno sve! Tipično razmišljanje i onda kažu njih niko nevoli. Oni i Srbi čudne nacije, nemožeš ih skontati. Evo čitav svijet se oglasio povodom rata u Ukrajini, nebitno sad uopšte gdje se vodi rat, rat je rat, Srbi šute, sudržani. Pa bolan nije bitno ko vodi rat, da je moj otac, treba osuditi tako nešto. Ljudi moji 21. je vijek.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi