)
Otkriven je sastav Portugalaca za BiH: Igrat će dečko kojem Cristiano Ronaldo može biti otac!

Najteže gostovanje za Zmajeve

Otkriven je sastav Portugalaca za BiH: Igrat će dečko kojem Cristiano Ronaldo može biti otac!

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH će u subotu od 20:45 igrati možda i najteži meč u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pošto je na programu gostovanje glavnom favoritu za prvo mjesto u grupi selekciji Portugala.

S obzirom na popularnost i kvalitet igrača selekcija Portugala je uvijek pod lupom inostranih medija, a većinu zanima kako će izgledati startna postava bivšeg prvaka Evrope.

Ako je vjerovati najavima sa Pirinejskog polustrva napad sa kapitenskom trakom će predvoditi 38-godišnji Cristiano Ronaldo, dok je novitet u odbrani starter će biti dečko kojem višetruki osvajač Zlatne lopte zapravo može biti otac.

Naime, jedan od štopera će biti 19-godišnji Antonio Silva koji iza sebe ima briljantnu sezonu u dresu Benfice i već sada je njegovo mjesto u početnoj postavi neupitno.

Još jedan Benficin dragulj će svoju šansu čekati sa klupe. Riječ je o 21-godišnjem Goncalu Ramosu koji je u sezoni iza nas mreže tresao čak 27 puta.

Oglasi

Intersantno da bi se Raphael Leao koji je igrao odlučno u dresu Milana trebao naći na klupi te će prednost umjesto njega dobiti Joao Felix.

Joao Palhinha je imao briljantnu sezonu u Fulhamu i mogao bi biti starter u veznom redu, zajedno sa nedodirljivim Brunom Fernandesom.

Nuno Mendes je zvučno ime koje neće nastupiti zbog povrede što otvara vrata Raphaelu Guerreiru da počne kao lijevi bek.

Startna postava Portugalaca u formaciji 4-3-3 bi trebala izgledati ovako: Patricio; A Silva, Dias, Danilo; Dalot, Palhinha, Fernandes, Guerreiro; B Silva, Ronaldo, Felix.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Izabranici Roberta Martineza su kvalifikacije započeli sa maksimalnim učinkom te su bez sumnje najveći kandidat za osvajanje prvog mjesta u kvalifkacionoj grupi J.

Podsjećanja radi, popularni Zmajevi će danas doputovati u Lisaban, poslije toga će uslijediti trening na stadionu La Luz kada će Faruk Hadžibegić riješiti i posljednje dileme oko startne postave.

Top Komentari

Drakula
Idemo portugal braco. Ako 5 ne uvalite niste ni za sta.
2 1
FudbalskiZnalac
Treba ih pitati da upišu 3-0 da se ne sramotimo bezveze
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti