Novinari najpoznatijeg portugalskog lista u čudu zbog scene u blizini Bilinog polja

Objavili su kratki snimak

Novinari najpoznatijeg portugalskog lista u čudu zbog scene u blizini Bilinog polja

Admin Čaušević

I određeni broj portugalskih novinara je stigao u Zenicu kako bi uživo izvještavali sa utakmice kvalifikacija za Evropskog prvenstvo između BiH i Portugala. Pred utakmicu su zabilježili jedan zanimljiv detalj.

Novinari najpoznatijeg portugalskog sportskog lista Record ostali su iznenađeni dešavanjima oko Bilinog polja na dva sata uoči utakmice.

Naime, mjere osiguranja u Zenici su nevjerovatne, odnosno nezabilježene u nekoliko posljednjih godina što i nije iznenađenje s obzirom na popularnost Cristiana Ronalda.

Ronaldo je možda i najpoznatija ličnost na svijetu, a policija u Zenici se odučila pobrinuti da Portugalcima ne zafali ni dlaka sa glave.

Novinari Recorda su zabilježili trenutak kada policija pregledava čak i vozilo Hitne pomoći kako ne bi došlo do propustu u osiguranju.

Oglasi

"Jake mjere osiguranja za BiH -Portugal: Ovako se pretražuju automobili, pa čak i vozilo Hitne pomoći", naveli su Portugalci, a snimak pogledajte ovdje.

Za utakmicu je interes sasvim očekivano ogroman, a veliki broj fanova je Ronalda čekao ispred hotela te su na neki način bh. reprezentativci stavljeni u drugi plan.

Prilikom izlaska Ronalda i društva iz hotela jedan od navijača je pokušao dotrčati do fudbalera Al Nassra, ali ga je spriječila policija. 

U međuvremenu su i navijači BiH priredili pravi mali spektakl na ulicama Zenice pošto su kortoem krenuli na tribine Bilinog polja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Portugalci su bili u čudu i u nedjelju, a čini se da sve što je neobično nastoje da snime i objave u medijima. 

Naime, na treningu Portugala nekoliko Zeničana se popelo na treninge obližnje zgrade kako bi posmatrali trening Portugalaca, oni su prijavljeni te su im zaštitari naredili da se sklone.

Top Komentari

Convict
Jesu li prekopali rostilje oko Bilinog kerovi.
0 0
vence
Nekoliko navijaca popelo se na treninge obliznje zgrade
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi