Posušje u sjajnom meču remiziralo sa Zrinjskim, sve izvjesnije ko napušta Premijer ligu
Foto: HŠK Posušje

Remi kao pobjeda

Posušje u sjajnom meču remiziralo sa Zrinjskim, sve izvjesnije ko napušta Premijer ligu

E. Škorić

U Posušju je odigrana utakmica 31. kola Premijer lige BiH između domaćeg tima i Zrinjskog.

Sjajan meč viđen je veliki broj gledatelja koji je danas došao na Mokri Dolac, a uživali su i svi oni koji su putem malih ekrana pratili ovaj spektakl.

Aktuelni prvak Zrinjski, naravno, davno je osigurao titulu i mogao je rasterećeno odigrati i ovaj meč, dok su domaći imali daleko veći motiv zbog stanja na tabeli i njima je svaki bod neophodan u borbi za opstanak. Na kraju 2:2, možda rezultat koji će zadovoljiti sve.

Već na startu meča moglo se vidjeti da ćemo uživati u dopadljivoj igri i napadačkom nogometu. Nekoliko dobrih prilika na obje strane, no na prvi gol smo čekali do 37. minute.

Nakon greške domaće odbrane, lopta dolazi do sjajnog Nemanje Bilbije, koji glavom matira Horkaša za svoj 30. pogodak u Premijer ligi ove sezone. Do odlaska na odmor Posušje je prijetilo preko Lučića, ali je Čondrić uhvatio loptu.

U nastavku su se domaći nogometaši morali otvoriti, što je ostavljalo puno prostora za goste iz Mostara. Posušaci su inicijativu na početku drugog dijela krunisali golom Luke Begića u 52. minuti, da bi samo dvije minute kasnije Maglica odradio sjajan pisao i uposlio Milanovića, koji zabija za preokret i pravu ludnicu na stadionu.

Oglasi

No, nije dugo trajalo slavlje igrača Posušja, pošto je u 62. minuti sjajni Bilbija ponovo pogodio za novo izjednačenje, a šest minuta kasnije poništen mu je pogodak za hat-trick zbog prethodnog ofsajda u kojem se našao Jakovljević.

Mogli su domaći do novog vodstva u 77. minuti, nakon što je Lučić dobro centrirao za Begića, no ostalo je 2:2.

Posušje s ovim bodom ostaje na 10. mjestu i ima 31 bod, pet više od prijedorskog Rudara, koji je uz Radnik na pragu ispadanja iz Premijer lige, iako matematički dva kola prije kraja i dalje ima šansu da ostane u ligi.

Posušje u 32. kolu gostuje Tuzli Cityju, a zatim dočekuje Borac u posljednjem kolu. Zrinjskom slijede dueli s Leotarom kod kuće i sa Rudarom u gostima.

Posušje - Zrinjski 2:2

POSUŠJE: Horkaš, Lučić, Krišto, Horić, Maglica, Ilinković, Bešlić, Serdarušić, Leko, Milanović i Pavković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Čondrić, Gulišija, Trajkovski, Magdić, Jakovljević, Zlomislić, Bašić, Marić, Janković, Jukić i Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Kako kulturno Zrinjski podijeli bodove sa Posušjem.Nema sva tri boda radi prestiža ali i bod je veliki.Svaka čast.Nije ko naš sugrađanin, što pokušava da ga Tuzla zavoli, zabiše četiri gola,navalili bili ko mutavi, a ni za šta im ne treba.Al neka,ko se zadnji smije najslađe se smije.
6 7
lalinjo
Jedna odlična utakmica po lijepom vremenu,mislim da su gledatelji imali što vidjeti i uživati. Mislim da bi igrači Zrinjskog koji igraju manje i ulaze iz drugog plana trebali pokazati više,ali je razumljivo pošto je prvenstvo pri kraju,čestitke Posušju na osvojenom velikom bodu i ostanku u PL.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije