Poznato koje fudbalere će Juventus prodati već u januaru

Za njih nema mjesta u ekipi

Poznato koje fudbalere će Juventus prodati već u januaru

Endin Čaušević

Italijanski mediji pišu da je pred Juventusom itekako zanimljiv januarski prelazni rok.

Ne očekuje se da će Stara dama dovoditi nova pojačanja, ali je sasvim sigurno da će biti onih koji će napustiti Juve početkom 2020. godine. Već sada je jasno da će klub sigurno napustiti Mario Mandžukić koji je prekrižen već ljetos.

Međutim, Mandžukić nije jedini fudbaler na kojeg Maurizio Sarri više ne računa. Dosta se polemiše i o defanzivcima Stare dame, a jedan od njih će najvjerovatnije spakovati kofere.

Navodno, Sarri je birao između Danielea Ruganija i Meriha Demirala, te je odlučio da Rugani može napustiti klub. Demiral će ostati jer je u klub stigao tek ovog ljeta i nema problema da bude rezerva u veoma jakoj konkurenciji.

S druge strane, Rugani je već umoran od "grijanja" klupe i spreman je za novi izazov u karijeri. Pored njega klub će sigurno napustiti i golman Mattia Perin. On je ljetos trebao u Benficu, ali je transfer propao nakon što nije prošao ljekarske preglede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, na izlaznim vratima je i Emre Can koji već sedmicama javno govori kako je nezadovoljan u Juventusu. Upravo bi Can i Rugani mogli karijeru nastaviti u Dortmundu koji je pokazao veliki interes za ovaj dvojac.

No, sigurno je da će Juve zaraditi lijepu sumu novca od pomenutih igrača na koje Sarri više ne računa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Prodajte sve koje ste doveli gratis, zaradite 200 miliona i kupite Mbappea, a penalda posaljite i Pariz, najbolje sto mozete jeto...Rabiot, Can, Rugani, Khedyra,,,Dybala moze najvise uzeti, ali ga Sarri neda...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi