Prosinečki nema dilemu ko je najbolji u historiji

Bivši selektor reprezentacije BiH

Prosinečki nema dilemu ko je najbolji u historiji

Robert Prosinečki nije mnogo razmišljao kada su ga pitali ko je najbolji sportista svih vremena.

Legendarni hrvatski fudbaler i bivši selektor bh. reprezentacije dao je intervju za DAZN, a jedan dio odnosio se na uvijek popularnu raspravu o najboljem svih vremena.

Po tom pitanju Prosinečki nije imao dilemu. Za njega je na prvom mjestu Lionel Messi, iznad je i šesterostrukog osvajača NBA lige Michaela Jordana.

"Fudbal i košarka su posve drugačiji, ali po mom mišljenju, Messi je najveći. Igrač je koji godinama stvara razliku u korist Barcelone, osvojio je sve, daje pogotke i asistira. Igra drugačiji fudbal u odnosu na ostale", izjavio je Prosinečki.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kroz karijeru Prosinečki je imao priliku dijeliti svlačionicu i sa 'pravim' Ronaldom.

"Neki će reći Maradona, Ronaldo... Ne znam. Oni jesu bili nevjerovatni, iz drugih su vremena, ali za mene je Messi najbolji", naglasio je Prosinečki.

Promo

Top Komentari

Twista
Prosinecki, porediti Ronalda i Messia je moguce. Ali Jordana koji je brend u svijetu i fudbala i kosarke, nije bas pametno. Pvo pokazuje da samo povrsno poznajes kosarku i sport. Jordan, 7 dokumetaraca, jedini sportista koji ima bogatsvo vece od Milijardu, uz to liniju odjece koju svako nosi, ali nema nikoga da nema nesto Jordan opreme. Puno mora Messi da napravi da bi se poredio sa njim!
1 2
Bulle
Jordan ti brend u svijetu fudbala???
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi