Prosinečki u problemima: Otpala još dvojica Zmajeva?
Utakmica između Španije i BiH se, podsjećanja radi, igra večeras od 20:45 sati na stadionu Gran Canaria u Las Palmasu (Foto: EPA)

BiH dodatno oslabljena protiv Španije

Prosinečki u problemima: Otpala još dvojica Zmajeva?

Uoči utakmice protiv Španije, selektor reprezentacije naše zemlje Robert Prosinečki suočen je s velikim problemima.

Nakon što se u avionu za Las Palmas nisu našli standardni igrači Ognjen Vranješ i Miralem Pjanić, svoj nastup u meču protiv Španije su, kako stvari stoje, primorani otkazati i Toni Šunjić i Deni Milošević.

Šunjić je u nedavnom meču protiv Austrije zadobio kontuziju mišića, a premda je imao želju da nastupi protiv Španije, nakon posljednjeg treninga posljedice povrede su ipak bile prisutne. Slična stvar je i sa Miloševićem, s tim da on već duže vrijeme vuče povredu.

Mediji u Španiji su jutros najavljivali da bi Šunjić i večeras trebao zauzeti mjesto u startnoj postavi, ali obzirom da će gotovo sigurno propustiti meč, njegovo mjesto u odbrani će zauzeti Ermin Bičakčić koji u posljednje vrijeme igra sjajno u dresu Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nema sumnje da će Zmajevi, iako oslabljeni, dati sve od sebe večeras kako bi upisali 10. uzastopnu utakmicu bez poraza, što bi svakako biti rekord kada je u pitanju naš nacionalni tim.

Top Komentari

Bulwyf
Nije problem 10 nula, nego patnja 90 minuta i neprelazak centra
8 49
a.sijak1
Volim ljiljane volim ljiljane volim ljiljane volim ljiljane....
34 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi