"Prosinečkog nije briga za naše seljačke fore - ko je Srbin, ko musliman, a ko Hrvat"

Almir Turković sasvim iskren

"Prosinečkog nije briga za naše seljačke fore - ko je Srbin, ko musliman, a ko Hrvat"

Legenda Hajduka i Sarajeva Almir Turković polako se oporavlja od srčanog udara koji ga je zadesio prije nekoliko sedmica.

Kako je rekao u razgovoru za Index.hr, osjeća se sve bolje, pije terapiju i uskoro će na kontrolu. Između ostalog je govorio i o reprezentaciji BiH koju već nešto više od godinu dana uspješno predvodi Robert Prosinečki.

Tom prilikom je rekao i svoje mišljenje zašto naš tim bilježi tako dobre rezultate pod vodstvom hrvatskog selektora.

''Od prvog dana sam tvrdio da je Robi pravi čovjek za taj posao. Znate li zašto? Zato što je znalac, ali i gospodin. Nije opterećen tim našim seljačkim nacionalističkim forama ko je Srbin, ko Musliman, a ko Hrvat. Njega zanima samo fudbal i svaka mu čast. Vjerujem u njega, radi super posao i nadam se da će nas odvesti na Euro. Ovaj narod zaslužuje malo radosti", kazao je Turković.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, on je poručio i da je razočaran životom u našoj zemlji pa ga, kako tvrdi, i ne čudi zašto omladina odlazi odavde.

"Pogledam oko sebe i gadi mi se sve. Što su nam ovo napravili od zemlje? Uništio nas je ovaj nakaradni sistem vrijednosti. Kad se sjetim Sarajeva nekad, bio je to gospodski grad, a danas me sramota. Nisam blesav, jasno mi je da ja ne mogu ništa promijeniti, ali mi je samo žao djece. Oni koji mogu odlaze, a oni koji ne mogu propadaju. Kod nas ne možeš ni u čemu uspjeti, pa tako ni u sportu, ako nisi član ovih nacionalnih, fašističkih stranaka. Zato svi oni s malo soli u glavi bježe glavom bez obzira", kaže Turković koji dodaje da je Hrvatska 20 godina ispred BiH u svemu.

Top Komentari

Elmedin66
Gospodo,ko ne razumije,neka nauci,nacija i vjeroispovjest su dva razlicita pojma,.Isto vazi i za Turkovica da nauci,da u BiH ne zive Hrvati,vec Bosanski katolici,Bosanski pravoslavci,Bosanski muslimani.Hrvati su u Hrvatskoj,Srbi u Srbiji.Jedno je nacija,drugo vjeroispovjest.
18 0
SamiAm1234
M je velikim slovom kod Muslimani
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi