Prošlog ljeta otišao iz Ajaxa, ali nije zažalio: S Ajaxom sam svaki meč dobijao u prvom poluvremenu

Justin Kluivert danas član Rome

Prošlog ljeta otišao iz Ajaxa, ali nije zažalio: S Ajaxom sam svaki meč dobijao u prvom poluvremenu

Jedan od igrača koji se mogu itekako kajati zbog transfera koji je napravio prošlog ljeta je Justin Kluivert.

Sin legendarnog Patricka Kluiverta je na ljeto 2018. godine dres Ajaxa zamijenio dresom Rome, a danas iz udobnosti svog doma gleda kako njegovi nekadašnji saigrači pobjeđuju najbolje ekipe u Evropi.

Ajax će ove sezone igrati polufinale Lige prvaka, a Kluivert je sa svojom Romom ispao već u osmini finala. Ipak, mladi Holanđanin kaže da ne žali jer je napravio taj transfer.

"Sjajno je vidjeti što Ajax pravi ovako dobre rezultate u Ligi prvaka. Vrlo sam sretan zbog nekadašnjih saigrača i želim im sve najbolje. Lako je sada reći da sam i ja mogao biti dio toga, ali i sa Romom sam zamalo otišao u četvrtfinale. Izabrao sam određeni put i ne žalim", kaže Kluivert i dodaje:

"To što živim sam u drugoj zemlji i što sam sebe testirao u drugoj ligi naučilo me je mnogo toga. U Seriji A su timovi mnogo bolje spremni taktički. Naprimjer, mučite se i sa Chievom iako je posljednji na tabeli. U Ajaxu, s druge strane, smo dobijali skoro svaki meč već u prvom poluvremenu".

Inače, 19-godišnji Kluivert je ove sezone odigrao ukupno 30 utamica te je postigao dva gola uz sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov prelazak prošlog ljeta iz Ajaxa u Romu Vučicu je koštao skoro 20 miliona eura.

Roma je ispala u osmini finala od Porta i to nakon produžetaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pljuc
Ovaj će biti bolji od oca svog !
0 2
ISTINA
Liči na oca
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi