Prva jača evropska liga zakazala povratak na teren!

Klubovi informisani jučer

Prva jača evropska liga zakazala povratak na teren!

A. Čaušević

Pandemija koronavirusa je paralizovala zapadnu Evropu zbog čega su sve jače fudbalske lige prekinute već sedmicama. 

Međutim, čini se da se stvari polako počinju normalizovati te da se počinje navikavati na život sa i poslije koronavirus. Njemački klubovi su počeli trenirati, a FS Nizozemske (KNVB) je već zakazao termin za nastavak prvenstva.

Nakon jučerašnjeg sastanaka klubovi su elektornskim putem informisani da će se Eredivisija nastaviti 19. juna, pod uslovom da to dovzoli vlada.

Krovna kuća nizozemskog fudbala očekuje potvrdu ovog datuma za dvije sedmice kada će biti donesene nove mjere u borbi protiv virusa Covid-19.

Najveći klubovi poput Ajaxa i PSV Eindhovena su ranije iskazali želju da se prvenstvo prekine ili sezona ponišiti, međutim nakon "prijetnji" UEFA-e da se sezona mora završiti stanje se promijenilo.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Plan je da fudbaleri 15. maja počnu trenirati u manjim grupama, dok bi zajedno svi trebali trenirati od 29. maja. Ako vlada dozvoli klubovi bi do nastavka sezone mogli igrati prijateljske mečeve u prve dvije sedmice mjeseca juna.

U Eredivisiji je do kraja prvenstva ostalo još osam kompletnih kola, dok neki klubovi trebaju odigrati i zaostale utakmice. Nasatak sezone bi se igrao od 19. juna od 31. jula što znači da bi bilo mečeva i sredinom sedmice.

Top Komentari

user1586348720
Od 1 januara nepostoji vise Holandija vec Nizozemska!!!!!
0 0
amarmusan
Ako hoćeš realno u bosanskom jeziku je uvijek bilo Holandija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi