Vikend uzbuđenja u Prvoj ligi FBiH: Nedjelja rezervisana za derbi sezone, šest duela u subotu
FOTO: E. Dindić

Potvrđene satnice utakmice

Vikend uzbuđenja u Prvoj ligi FBiH: Nedjelja rezervisana za derbi sezone, šest duela u subotu

Haris Zilić

Vikend ispred nas donosi nova uzbuđenja u Prvoj ligi FBiH gdje su na rasporedi mečevi 21. kola, a ovo kolo će biti podijeljeno na dva dana.

Šest mečeva odigrat će se u subotu 13. aprila, a dva meča u nedjelju 14. aprila, a upravo u nedjelju derbi sezone će igrati u Olovu Stupčanica i Sloboda, dvije prvoplasirane ekipe na tabeli.

Pored meča u Olovu koji počinje u 16:30 u nedjelju u istom terminu igrat ćeGornji Rahić i Tomislav, možemo reći mali derbis redine tabele.

Subota nam donosi šest mečeva i ddosta njih će bitiveoma važni u borbi za opstanak, a sve utakmice počinju u 16:30.

U direktnom duelu za opstanak Mladost Doboj Kakanj će dočekati TOŠK iz Tešnja, dok će Zvijezda u Gradačcu biti dmaćin ekipi Jedinstva iz Bihaća.

Oglasi

Bodove spasa tražit će i Rudar iz Kaknja na gostovanju kod ekipe Čelika, dok če u Srebreniku komšijski derbi odigrati Gradina i Budućnost.

Radnik je u Hadžićima domaćin BFK Simm Bau i domaća ekipa mora tražiti pobjedu kako bi se odmakla od opasne zone na tabeli. Ništa manje uzbuđenja neće biti ni na Drini gdje će Goražde ugostiti Bratstvo iz Gračanice.

U nastavku pogledajte kompletan raspored i satnicu utakmica 21. kola Prve lige FBiH.

Subota, 13. aprila, sve utakmice od 16:30:

Oglasi

NK Čelik Zenica - FK Rudar Kakanj

NK Zvijezda - NK Jedinstvo Bihać

OFK Gradina - FK Budućnost Banovići

FK Goražde - NK Bratstvo Gračanica

FK Mladost - NK TOŠK Tešanj

FK Radnik Hadžići - BFK Simm Bau

Nedjelja 14. aprila, oba meča od 16:30:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Gornji Rahić - NK Tomislav

NK Stupčanica Olovo - FK Sloboda Tuzla

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi