Pola lige strepi za opstanak u Prvoj ligi FBiH, sve oči uprte u Premijer ligu

Siguran za niži rang samo je Slaven

Pola lige strepi za opstanak u Prvoj ligi FBiH, sve oči uprte u Premijer ligu

S. Mlaćo

Uzbudljivo je u Prvoj ligi Federacije BiH.

Posušje gazi ka naslovu prvaka i Premijer ligi, dok je velika borba za opstanak u ligi.

Nije poznato koliko će timova napustiti ligu s obzirom da to zavisi i od klubova iz Premijer lige naše zemlje.

Posušje će prema svemu sudeći naredne sezone igrati u Premijer ligi, dok je siguran putnik za niži rang Slavena iz Živinica koji je u 24 utakmice osvojio tek sedam bodova.

U borbi za opstanak strahuju Čapljina (23), Igman (28), Vis Simm Bau (30), Orašje (31), Radnik Hadžići (32), NK GOŠK (32) i NK Jedinstvo (33).

Situacija je jasna. U Prvu ligu FBiH će se plasirati dva tima, dva prvaka četiri Druge lige koji to izbore kroz play off.

Oglasi

Ti timovi će dakle naslijediti Slaven i vjerovatno Posušje koje protiv Goražda u subotu može ovjeriti naslov prvaka, a ukoliko Premijer ligu napusti FK Olimpik, ligu će napustiti i 15-plasirana ekipa s obzirom da će Olimpik u Prvu ligu FBiH.

Ukoliko pored Olimpika ispade i eventualno Mladost Doboj Kakanj, ova dva tima bi naredne sezone igrala Prvu ligu FBiH, pa bi iz lige ispala tri tima.

Najbolja opcija za ugrožene federalne prvoligaše je trenutno stanje na tabeli Premijer lige, a to je da iz lige ispadnu Krupa i Radnik koji bi naredne sezone igrali Prvu ligu RS, te bi ispao samo Slaven iz Živinica.

Jasno je da ništa nije gotovo u borbi za opstanak u Premijer ligi. Radnika ima 21 bod, Krupa 22, a Olimpik 24. Mladost je devetoplasirana sa 27.

U narednom kolu Prve lige FBiH igraju:

Oglasi

NK Vis Simm - NK GOŠK

HŠK Posušje - FK Goražde

FK Igman - HNK Orašje

FK Radnik - NK Jedinstvo

HNK Čapljina - NK Zvijezda

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar - NK Bratstvo

NK Travnik - FK Budućnost

NK Slaven - NK TOŠK

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fourteenwords
Je li ikad pregledate tekst prije nego ga objavite?
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi