Prvi čovjek Crvene Zvezde o Pavkovu: Dobili smo novog Husrefa Musemića!

Senzacionalna pobjeda dugo će se pamtiti u srbijanskom prvaku

Prvi čovjek Crvene Zvezde o Pavkovu: Dobili smo novog Husrefa Musemića!

Samir Mlaćo

U Crvenoj Zvezdi dugo će pamtiti senzacionalnu pobjedu protiv Liverpoola  (2:0). Beograđani su pokazali mnogo više od velikog favorita, a junak je bio Milan Pavkov sa dva pogotka.

Pavkov ugovor sa Zvezdom ima do 2020. godine, te ga u redovima prvaka Srbije ne misle lako pusiti

Predsjednik Zvezde Terzić u razgovoru za Anadoliju je istakao da ga Pavković podsjeća na trenutnog šefa struke FK Sarajevo Husrefa Musemića, nekadašnjeg člana Zvezde, a ne na Nikolu Žigića koji je prije 13 godina bio junak pobjede Zvezde protiv Rome.

"Mene više podsjeća na Musemića. Zvezda je kroz istoriju izgradila prepoznatljiv stil igre koji podrazumeva prodore po krilima i centaršuteve ka nekom klasičnom napadaču u šesnaestercu. Svi se protiv Zvezde zatvore, igraju u niskom bloku i bunker se najlakše razbija visokim loptama sa boka. Fudbalski sam sazrijevao u doba kada je Husref Musemić žario i palio na terenima širom Jugoslavije. On je moj tip savršene „devetke“ i drago mi je da smo sa Pavkovom dobili novog Musemića u Zvezdinom dresu", rekao je Terzić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Top Komentari

Seva1956
Vahidin je bio bolji od Husrefa. Dva Boška (Prodanović i Antić),na dva ćoška ,a Musemić (Vahidin) u sredini, za pobjedu ne brini.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi