Pojedine PSG-ove zvijezde pred najvećim poniženjem u karijeri

Odlukom novog trenera

Pojedine PSG-ove zvijezde pred najvećim poniženjem u karijeri

Edmir Škorić

Tokom ljetnog prijelaznog roka PSG je doveo nekolicinu novih igrača, a novi trener Christophe Galtier je shodno tome napravio popis onih koji moraju da odu.

PSG je u odbranu naslova krenuo impresivno, 5:0 pobjedom nad Clermontom prije šest dana, te je apsolutni favorit za titulu i pitanje je hoće li neko moći da mu parira u prvenstvu, mada će i ovaj put fokus biti na Ligu prvaka i konačni pokušaj da se taj trofej osvoji.

Sada je klubu problem nekoliko "nepoželjnih" igrača, koji bi trebalo da mijenjaju tim. Galtier je naznačio imena igrača koje više ne vidi u PSG-u. Na listi su Layvin Kurzawa, Julian Draxler, Georginio Wijnaldum, Ander Herrera i Rafinha, koji nisu letjeli na azijsku turneju. Wijnaldum je potom prešao u Romu.

Neki od igrača jednostavno ne misle da odu i žele da se bore za svoje mjesto pod pariškim suncem.

Sada je, prema informacijama francuskog novinara Hadriena Greniera, PSG pronašao izlaz iz ove situacije.

"Igračima kojih se PSG želi riješiti, ali koji neće da napuste tim do kraja prijelaznog roka, klub će dati priliku da zaigraju u timu koji se natječe u 5. ligi", piše novinar na Twitteru.

Revolucija koju je napravio trener vidljiva je iu drugim aspektima. Otkako su se pridružili klubu, Campos i Galtier uveli su mnoštvo novih pravila, poput zahtjeva da se cijela ekipa sastane na doručku prije treninga, ne kasne na sastanke i šalju kući igrače kojima se ne sviđaju nova pravila.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG će u drugom kolu Ligue 1 u subotu navečer ugostiti Montpellier, a kvote za ovaj meč možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi