Milan na dnu grupe smrti i bez datog gola, Borussiji velika tri boda u Engleskoj

Liga prvaka

Milan na dnu grupe smrti i bez datog gola, Borussiji velika tri boda u Engleskoj

Edmir Škorić

U grupi smrti stvari će biti komplikovane do samog kraja, a čini se da je nakon tri kola u najtežoj situaciji klub s najvećom historijom i višestruki prvak Evrope Milan, koji nije uspio postić nijedan gol u takmičenju.

Milan je nadigrao i Borussiju i Newcastle u prva dva kola, stvorio veliki broj šansi, no oba puta je odigrao 0:0, pa mu slijede dva jako teška meča s PSG-om koji bi mogli da budu odlučujući.

U prvom od njih, italijanski velikan večeras je gostovao u Parizu i doživio poraz sa 3:0. Francuski prvak poveo je golom Kyliana Mbappea u 32. minuti. Na početku drugog dijela poništen je gol Dembelea, ali je Kolo Muani ubrzo ipak pogodio za 2:0. Do kraja je domaćin dao i treći gol, kad je Lee Kang-In u 83. minuti dotukao nemoćne Italijane.

PSG je sa šest bodova lider u grupi F, a jako bitnu pobjedu ostvarila je dortmundska Borussia u gostima kod Newcastlea.

Odigran je fantastičan meč na St. Jame's Parku i pravo je čudo kako smo na kraju vidjeli samo jedan gol, no on je bio dovoljan Milionerima da se u Njemačku vrate sa cijelim plijenom, pa sada imaju kao i Newcastle četiri boda. Djeluje da će meč u Dortmundu ovih timova biti jedan od ključnih za rasplet grupe.

Oglasi

Junak Borussije na ovom teškom gostovanju bio je Nmecha, koji je na samom kraju prvog dijela postigao gol za konačnih 1:0.

Dobar meč odigrali su Celtic i Atletico Madrid, a završeno je 2:2 iako su domaći dva puta vodili. Ranije u grupi E Feyenoord je dobio Lazio sa 3:1.

Feyenoord je vodeći sa šest bodova, pet ima Atletico, Lazio četiri, a Celtic jedan bod.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupi u kojoj je Barcelona, Porto je sa 4:1 slavio kao gost protiv belgijskog Antwerpa i sa šest boedova se smjestio na drugo mjesto sa šest bodova, dok Katalonci imaju maksimalnih devet bodova. Šahtar je ostao na tri, a Antwerp za sada bez bodova.

Završena je još jedna jako uzbudljiva noć u Ligi prvaka, a naravno stvari će biti još uzbudljivije u preostala tri kola kada će se "lomiti" u borbi za nokaut fazu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Zasto pise na google da Edin Terzic je hrvatski- njemacki trener? Tacno?
0 0
kovacic
U kojoj utakmici je Milan nadigrao Dortmund? Grupa došla otprilike na svoje mjesto sada
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi