Krunić izašao na poluvremenu protiv Udinesea, ali za Miloševića iz Milana stižu ohrabrujuće vijesti

Okupljanje zakazano za 13. novembar na Ilidži

Krunić izašao na poluvremenu protiv Udinesea, ali za Miloševića iz Milana stižu ohrabrujuće vijesti · Saznajemo

Endin Čaušević

Milan je sinoć doživio neočekivan poraz na San Siru od Udinesea (0:1) u meču 11. kola Serije A, no u centru pažnje bh. javnosti našao se Rade Krunić koji je na poluvremenu napustio meč zbog čega se pojavio strah da bi iskusni veznjak mogao ponovo propustiti okupljanje bh. reprezentacije. No, jutros iz Milana stižu dosta ljepše vijesti koje će sigurno obradovati Savu Miloševića.

Rossneri su bili favoriti sinoć protiv Udinesea i očekivalo se da će izabranici Stefana Piolija bez većih problema upisati nova tri boda.

No, igrači Udinesea nisu mislili tako i uspjeli su da šokiraju San Siro u 62. minuti kada je Pereyra zabio gol za 1:0, te se ispostavilo da je to bio detalj koji je odlučio pobjednika u ovoj utakmici.

Ipak, ono što je bilo u centru pažnje bh. javnosti jeste činjenica da je naš reprezentativac Rade Krunić već na poluvremenu izašao iz igre, a pojavile su se informacije da ponovo ima problema s povredom.

Krunić je propustio prethodno okupljanje našeg tima zbog povrede mišića, te su italijanski mediji objavili da je u pitanju ista povreda zbog čega je nastao strah da bi iskusni veznjak mogao propustiti i ovo okupljanje našeg tima.

Oglasi

On se našao na spisku Save Miloševića za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga i Slovačke, ali vijesti iz Milana sinoć nisu bile ohrabrujuće.

No, kako neslužbeno saznajemo Krunić bi se trebao pojaviti na okupljanju naše reprezentacije jer nije riječ o ozbiljnijoj povredi, te je bh. veznjak iz predostrožnosti sinoć izašao iz igre.

Naime, Krunić je osjetio bol na "ožiljku" povrede od koje se nedavno oporavio, te je odlučeno da napusti igru jer ni iz Milana nisu htjeli ništa rizikovati. No, povreda nije ozbiljna i Krunić bi trebao biti spreman već za idući meč, ali i za dolazak na okupljanje reprezentacije BiH.

Rossoneri već za dva dana na San Siru igraju meč Lige prvaka protiv PSG-a, a potom za vikend gostuju Lecceu u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Okupljanje našeg tima zakazano je za 13. novembar na Ilidži. Prvi meč bh. tim igra u gostima protiv Luksemburga 16. novembra, dok tri dana kasnije na Bilinom polju u posljednjem kolu kvalifikacija dočekujemo Slovačku.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi