Fenjeraš namučio Crvenu zvezdu
FOTO: FK Crvena zvezda/Twitter

Super liga Srbije

Fenjeraš namučio Crvenu zvezdu

Haris Zilić

U 29. kolu Super lige Srbije Crvena zvezda je igrala u gostima protiv fenjeraša ekipa Radnika iz Surdulice i svi su očekivali lagan trijumf beogradskog tima, ali daleko je bilo od toga.

Radnik je pružio fenomenalan otpor fudbalerima Crvene zvezde koji su se dobro mučili u ovom susretu. Došla je Zvezda do pobjede rezultatom 2:0, ali do 75. minute je to izgledalo katastrofalno za beogradski tim.

Istina, imala je Zvezda svojih prilika, ali to su sve bili neprecizni pokušaji, a recimo od deset udaraca prema golu u prvom poluvremenu, samo su dva išla u okvir gola domaćina.

I Radnik je prijetio, imali su dvije dobre prilike, tako da je voda sve više ulazila u uši fudbalerima Crvene zvezde.

U 68. minuti mogli su domaćini šokirati Zvezdu, sjajno je pokušao bivši fudbaler Željezničara Haris Hajdarević, ali nije imao sreće, ostalo je 0:0.

Crvena zvezda ipak stiže do pogotka u 75. minuti. Katai je iskoristio jednu priliku pred golom Radnika i pogodio za 0:1

Oglasi

Do kraja utakmice još jedan gol u mreži Radnika, ponovo je bio strijelac Katai, ovaj put u 88. minuti susreta za konačnih 2:0.

Tako je Crvena zvezda ostala lider sa 74 boda, sedam više od Partizana, ali Partizan ima i meč manje, tek trebaju da odigraju susret 29. kola protiv Novog Pazara.

Radnik je zakovan za dno tabele sa 15 bodova i samo ih čudo do kraja sezone može ostaviti u društvu najboljih.

Nakon 30 regularnih kola u Super ligi Srbije ide sedam kola za prvaka i sedam kola za opstanak, tako da se prvenstvo dijeli.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga Srbije, 29. kolo:

Radnik Surdulica - Crvena zvezda 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi