I u Zvezdi mogu odahnuti, pada veliki teret, Bakhar pred novim klubom

Čini se da će prihvatiti poziv iz bivšeg kluba

I u Zvezdi mogu odahnuti, pada veliki teret, Bakhar pred novim klubom

Samir Mlaćo

Nekadašnji trener Crvene zvezde Barak Bakhar napravit će nesvakidašnji potez.

Naime, izraelski mediji prenose da će Macabi Haiffa želi u svoje redove vratiti Bakhara i da je posao blizu realizacije.

On je u Maccabiju živa legenda, te je ekipu vodio do tri vezane šampionske titule, kao i u Ligi prvaka. Trenutni trener Messay Dego je na meti velikih kritika i čini se da neće još dugo ostati na klupi tima iz Haife.

Svi u klubu žele povratak Bakhara koji navodno i sam želi da radi u Izraelu, te bude i blize porodice, a to mu je bio i jedan od problema u Crvenoj zvezdi.

Naročito se to dešavalo kada je početak sukob Izraela i Hamasa, a bilo mu je ponuđeno i da bude selektor reprezentacije Izraela.

Nije pristao na ponudu jer nije bio zadovoljan finansijskim uslovima.

Oglasi

Ipak, sada neće imati ništa protiv, kontakti su uspostavljeni i očekuje se da sve uskoro bude riješeno.

Početkom ove godine pojavljivale su se i priče da je Bakhar u 'sukobu' sa Crvenom zvezdom, te da je poslao prijete pismo, kako bi dobio novac za raskid ugovora.

Iz Zvezde su odmah reagovali tada i kazali da to nije tačno i da će izraelski trener platu primati dok ne pronađe novi klub.

Ugovor je jasan i znamo naše obaveze u skladu sa propisima FIFA. Crvena zvezda će shodno potpisanom ugovoru isplaćivati bivšem treneru mjesečne plate dok Barak Bahar ne potpiše ugovor sa nekim drugim klubom. Ništa više od toga. Takozvani penali i odštete ne postoje, kao ni nesporazum sa bivšim trenerom, tako da ovakvi medijski navodi mogu biti samo zlonamjerni pokušaj medijskih spekulacija.

Advokati bivšeg trenera su nas bez potrebe podsjetili na obaveze Crvene zvezde prema njemu, jer smo o toj temi javno govorili dan poslije smjene Baraka Bahara i nema potrebe da se tome pridaje bilo kakva dalja medijska pažnja.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

FK Crvena zvezda posluje transparentno i ovim saopštenjem stavljamo tačku na tu temu", naveli su iz Zvezde.

Bakhara je na klupi Zvezde naslijedio Vladan Milojević i on gazi ka tituli prvaka, te ima četiri boda prednosti nad FK Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi