Nema majke, otac ga ostavio, pije, puši, a na terenu briljira: "Daš mu 7,8 čašica, sve ih eksira..."

Priča o sada već legendarnom veznjaku

Nema majke, otac ga ostavio, pije, puši, a na terenu briljira: "Daš mu 7,8 čašica, sve ih eksira..."

A. Čaušević

Danas igra na drugom kraju svijeta, daleko od Evrope gdje je svojevremeno bio u grupi najboljih veznjaka, ali određeni ispadi van terena i nedisciplina su ga koštali još veće uspjeha. Alkohol i cigarete su bili njegovi najveći poroci...

Tokom jedne utakmice uhvaćen je kako puši na klupi. To dovoljno govori koliko je slab na cigarete. Riječ je o Radji Nainggolanu, danas 35-godišnjaku koji vjerovali ili ne igra u Indoneziji.

Nainggolan je iz vremena dok je igrao za Romu bio zaista fantastičan, Vučica ga je 2018. godine za čak 38 milona eura prodala Interu. Visina transfera govori o njegovom kvalitetu.

Ipak, koliko god imao svojih mana i živio nesportski, Nainggolan je na terenu bio zaista fenomenalan.

Međutim, bivši reprezentativac Belgije je van terena bio sušta suprotnost. O njegovim manama je govorio Walter Sabatini, bivši sportski direktor Rome koji ga je i doveo na Olimpico.

Oglasi

"Dragi su mi svi igrači koje sam doveo u Romu, a najviše me naljutio Nainggolan. Volim ga kao sina, ali volio bih ga dovesti kući da mu dam batine. Stvarno je nekontrolisan.", rekao je Sabatini te nastavio:

"On je također odličan fudbaler, ali on je delikvent, on je neko ko će, ako mu stavite 7-8 čašica alkohola, sve će eksirati."

"Za njega je život igra, ali on ima dobre osjećaje. On je egzibicionist, njegovi saigrači su mu trebali više pomoći, nisu ga trebali podržavati, već ga pažljivo pratiti.

Oglasi

"Uvijek je imao i radio šta je htio, ali na terenu je vrhunski igrač. Ono što sam vidio da radi dok je igrao za Romu nisam vidio ni kod jednog drugog igrača."

Nainggolan je za Romu igrao četiri sezone, tijekom kojih je u 203 utakmice postigao 33 gola i 28 asistencija. Saigrači su mu bili naši Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Bile su to sezone u kojima su Giallorossi dvaput završili drugi i dvaput treći, a u svojoj posljednjoj sezoni u Romi Nainggolan je s Vučicom stigao do polufinala Lige prvaka.

Posljednji veliki skandal je napravio igrajući za Antwerp kada je snimljen kako puši cigarete na klupi. Jedno vrijeme je proveo i u SPAL-u, dok je trener bio Daniele De Rossi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nainggolan je otac napustio dok je još bio dijete, a majka mu je preminula kada je imao 20 godina. Upravo je i majci posvetio neke od brojnih tetovaža na svom tijelu.

Top Komentari

izvoristine
Koja zalost. Od zalosti i novca sav pobesnio pa isarao tijelio ko ludjak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi