Ranieri nagradio mladog golmana iz BiH

Došao iz Širokog Brijega

Ranieri nagradio mladog golmana iz BiH

Jučerašnji dan ostat će dugo u sjećanju mladom bosanskohercegovačkom golmanu Petru Zovki.

Ime je to 17-godišnjeg golmana rođenog u Mostaru koji je u ljeto prošle godine zamijenio Široki Brijeg sa Sampdorijom, a rad u mlađim kategorijama italijanskog tima nije promakao ni Claudiju Ranieriju.

Mediji na Apeninima su objavili da je trener Sampdorije odlučio nagraditi Zovku tako što ga je pozvao da trenira s prvim timom kako bi ga bolje upoznao, a mladom golmanu će, bez sumnje, to biti veliki podsticaj za dalji rad.

Zovko je od dolaska u Italiju najprije branio za U17 selekciju Sampdorije, a Italijani navode da je u međuvremenu promaknut u stariju generaciju, koja se pod vodstvom Marcella Cottafave takmiči u Primaveri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vrijedi podsjetiti da je ovaj 192 centimetra visoki golman dosad sakupio i nekoliko nastupa za kadetsku reprezentaciju BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti