Florentino Perez je genijalac - U Bayernu se hvataju za glavu jer zvijezda tima ide u Real za "siću"

Doveo ih u mat poziciju

Florentino Perez je genijalac - U Bayernu se hvataju za glavu jer zvijezda tima ide u Real za "siću"

Endin Čaušević

Florentino Perez će ovog ljeta prema svemu sudeći dominirati na tržištu kada je u pitanju ljetni prelazni rok jer se očekuje da Real Madrid dovede nekoliko velikih pojačanja.

Naravno, glavna zvijezda prelaznog roka bit će Kylian Mbappe koji će na kraju idućeg mjeseca biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s PSG-om, te se očekuje da upravo potpiše za kraljevski klub.

Mbappe je prije nekoliko sedmica saopštio da definitivno napušta PSG i španski mediji navode da će Real Madrid nakon finala Lige prvaka ozvaničiti dolazak francuskog napadača na Santiago Bernabeuu.

Međutim, jasno je da Mbappe neće biti jedino pojačanje Reala ovog ljeta jer Kraljevi na meti imaju još nekoliko fudbalera.

Carlo Ancelotti prije svega želi da pojača defanzivu jer se očekuje da Nacho Fernandez napusti klub, a također već par sezona italijanski stručnjak najviše problema ima kada je u pitanju pozicija lijevog beka.

Perez je odlučio da reaguje i riješi Ancelottijev problem i kako stvari stoje Real će dobiti ovog ljeta novog lijevog beka koji će biti konkurencija Ferlandu Mendyju.

Oglasi

U pitanju je kanadski reprezentativac Alphonso Davies koji je na izlaznim vratima Bayerna nakon što je još jednom odbio da produži ugovor s minhenskim klubom, te sada na Allianz Areni žele da ga prodaju.

Davies ide na transfer listu jer Bayern ne želi da narednog ljeta ode kao slobodan igrač po isteku ugovora, te su odlučni da Kanađanina prodaju ovog ljeta kako bi zaradili barem nešto novca.

Špekulisalo se da će Bayern tražiti preko 50 miliona eura, ali problem je što je Real jedini konkretan u pregovorima, te što Davies izričito želi da ide u redove prvaka Španije.

Zbog toga će čini se do izražaja ponovo doći genijalnost Pereza kada su pregovori u pitanju jer predsjednik Real Madrida želi da maksimalno snizi cijenu za Daviesa, te čini se da u Bayernu neće imati mnogo izbora.

Oglasi

Relevo piše da Perez pokušava da dovede Daviesa za manje od 40 miliona eura što bi za Kraljeve bio fantastičan potez. U Bayernu pokušavaju da izvuku više novca, ali su svjesni da nisu u najboljoj poziciji što se tiče pregovora.

Predsjednik Reala je ponudu manje od 40 miliona eura za Daviesa, te je poručio da ako Bayern to ne prihvati on će sačekati kraj naredne sezone kako bi Kanađanina doveo besplatno jer su s njim već sve dogovorili.

Davies također želi da ide samo u Real i nada se transferu ovog ljeta, ali također spreman je da sačeka još jednu godinu ukoliko se klubovi ne uspiju dogovoriti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na taj način Perez je doveo čelnike Bayerna u mat poziciju iz koje čini se nemaju izlaz. Morat će prihvatiti znatno manje novca za Daviesa nego što su očekivali jer opcija da on ode narednog ljeta besplatno im uopšte nije u opticaju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi