Kažu da Barcelona plaća sudije, ali penal koji je sinoć dosuđen za Real Madrid je sve pokazao

Ne pomaže ni VAR da se donese ispravna odluka

Kažu da Barcelona plaća sudije, ali penal koji je sinoć dosuđen za Real Madrid je sve pokazao

Endin Čaušević

U španskim medijima jučer su se pojavile informacije da je Barcelona plaćala prije nekoliko godina za savjete čovjeku koji je bio u sudijskoj komisiji La Lige i da su navodno tražili povlastice od sudija, ali su oni sve to odmah demantovali. To je izazvalo bijes navijača Barce koji su sinoć došli na svoje i poručili da se vidjelo na meču Real Madrid - Elche ko je povlašen kod sudija.

U javnosti su se pojavile jučer informacije da je Barcelona navodno od 2016. do kraja 2018. godine isplatila čak 1.4 miliona eura za savjete vezanim za sudije u prvenstvu Španije. No, Katalonci su to ekspresno demantovali i najavili odmah tužbe za lažne informacije.

Potvrdili su da su koristili kompaniju koju je osnovao nekadašnji drugi čovjek sudijske komisije Jose Maria Enriquez Negreira, ali na za savjete oko sudija već za skautiranje mladih igrača i da je čak taj ugovor produžen jer je kompanija odradila dobar posao.

Iz Barcelone su najavili da će tužiti medije koji su objavili lažne tvrdnje o klubu, a Joan Laporta je poručio da ga ne iznenađuje što se pokušava napraviti skandal oko Barce i to u trenutku kada ovaj klub pruža odlične rezultate u La Ligi.

I navijači Barcelone bili su izrevoltirani zbog takvih navoda pojedinih medija u Španiji, a uglavnom su to oni privrženiji ljutom rivalu Real Madridu.

No, navijači Barce sinoć su dočekali svojih pet minuta tokom utakmice Real Madrid - Elche nakon što je krajem prvog poluvremena kraljevskom klubu dosuđen poprilično diskutabilan penal iz kojeg je Karim Benzema pogodio za 2:0.

Oglasi

Mnogi smatraju da Real Madrid nije trebao dobiti penal jer je bilo očito da je Rodrygo iscenirao prekršaj i sam izazvao kontakt, ali i pored VAR-a glavni sudija nije mijenjao odluku.

Rodrygo je dosta teatralno pao, a kada je prikazan usporeni snimak koji je pokazao šta se desilo očekivalo se da od penala neće biti ništa, no sudija je sve šokirao odlukom da pokaže na bijelu tačku.

To su navijači Barcelone jedva dočekali i na društvenim mrežama osuli paljbu prema La Ligi i sudijama, te su poručili da je taj detalj najbolje pokazao ko ima povlastice u domaćem prvenstvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Real Madrid je protiv fenjeraša Elcha slavio na kraju sa 4:0, a dva gola su Kraljevi postigli iz penala i oba puta siguran izvođač bio je Benzema.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PisiPropalo23
Ma nije valjda da glupi Čauš pise protiv Reala. Papak jedan nauci pravila pa pisi. Rodrigo pravi laznjak i tad ga zakaci igrac Elchea.. kontakt jeste mali ali ga je spleo i izgubio je Rodrigo korak/balans.. znaci prednost ide stoperu jer je zbog toga golman stigao do lopte prije Rodriga.
8 1
PapaK
Malo statistike: Barcelona je ove sezone, do sada, u svim takmicenjima, dobila JEDAN penal, kojeg je fulao Lewa. I to je to. Za Real Madrid me boli lijevo jaje, ne pratim taj klub. Nerviraju me optuzbe na racun Barcelone.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi