Ancelotti pitao ko će pucati penale, njih dvojica odmah odustala, pa objasnili saigračima zašto

Nisu htjeli ništa rizikovati

Ancelotti pitao ko će pucati penale, njih dvojica odmah odustala, pa objasnili saigračima zašto

Endin Čaušević

Nakon drame na Etihadu ekipa Real Madrida se plasirala u polufinale Lige prvaka jer je poslije penala uspjela da pobijedi Manchester City, a španski mediji otkrili su da dvojica igrača kraljevskog kluba nisu željela da izvode penale u prvih pet serija.

I treću godinu zaredom gledali smo spektakularan okršaj Real Madrida i Manchester Cityja u nokaut fazi Lige prvaka, a drugi put do pobjede uspio je doći kraljevski klub koji se plasirao u polufinale ovog takmičenja.

U prvom susretu koji se prošle sedmice igrao u Madridu gledali smo zaista nestvaran meč koji je na kraju završen rezultatom 3:3, a iako su mnogi favorizovali Manchester City na kraju se Real plasirao dalje.

Nakon 120 minuta igre u sinoćnjem revanšu na Etihadu rezultat je bio 1:1 što je značilo da ćemo putnika u narednu fazu saznati nakon penala.

City je golom Juliana Alvareza stekao prednost i činilo se da ih niko ne može zaustaviti kada je Luka Modrić promašio prvi penaz za goste. No, onda je uslijedio potpuni preokret Reala i očajni penali igrača domaćeg tima.

Oglasi

Tragičari domaće ekipe bili su Bernardo Silva i Mateo Kovačić koji su promašili penale, dok su s druge strane nepogriješivi bili Bellingham, Lucas Vazquez, Nacho i Rudiger.

Iako je bilo jasno i pored Modrićevog promašaja da igrači Real Madrida imaju ogromno samopouzdanje i da vjeruju da mogu doći do pobjede bilo je i onih koji ni pod koju cijenu nisu željeli da pucaju penal.

Španska Marca objavila je jutros da su dvojica igrača odmah rekla Carlu Ancelottiju da ne žele da izvode penale u prvih pet serija, te da će šutati samo ako budu primorani na to.

U pitanju su Federico Valverde i Eder Militao koji su objasnili Ancelottiju zašto da ih ne stavlja na listu dok je birao prvih pet izvođača.

Oglasi

Valverde je treneru Reala objasnio da je previše umoran jer je igrao svih 120 minuta i da ima problem s grčevima što se zaista vidjelo u finišu meča kada je Urugvacaj nekoliko puta ležao na terenu.

Militao je s druge strane ušao tek u produžecima i bio je odmoran, ali ni on nije htio da puca penal. Brazilac je objasnio da ne želi da šutira penal zbog Edersona jer ga golman Cityja odlično poznaje iz reprezentacije.

Ancelotti je njihova obrazloženja usvojio i poručio im da ih razumije, te je na kraju njih izostavio sa spiska prvih pet izvođača iako je na istom trebao biti sigurno Valverde.

Na kraju su penale izveli Modrić, Bellingham, Lucas, Nacho i Rudiger i uspjeli su da uz sjajne odbrane golmana Lunina odvedu Real Madrid u polufinale najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Već je poznato da će Kraljevi u polufinalu igrati dvomeč protiv minhenskog Bayerna i sigurno da nas čeka novi spektakularan okršaj slavnih klubova.

U drugom polufinalu sastaju se PSG i Borussia Dortmund. Ulogu favorita ima PSG, ali Dortmund je u okršaju protiv Atletico Madrida pokazao da ih niko ne smije otpisivati tako lako.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Don Karlo !!! Dali se početi smijati bayernu sad ili još malo sačekati hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
0 1
guliy
Pozdrav za novinare inace velike hejtere Bayerna ..... gledam cijeli dan nijedan clanak kako je njihov favorit Arsenal ispao. Pa gdje je nestalo ono blacenje Njemackih klubova i velicanje Engleskih ????? Sta se desii ???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi