Taktika "kreni-stani" kakvu Ligu prvaka nije vidjela: Defanzivci nisu znali jesu li došli ili pošli!

Genijalan potez fudbalera Real Sociedada

Taktika "kreni-stani" kakvu Ligu prvaka nije vidjela: Defanzivci nisu znali jesu li došli ili pošli!

Admin Čaušević

Fudbaleri Real Sociedada su na meču 4. kola Lige prvaka izveli vjerovatno najgenijalniji prekid u historiji ovog takmičenja, međutim VAR intervencija je na kraju sve pokvarila iako su vješto izbjegli ofsajd.

Mikel Merino, Mikel Oyarzabal i Ander Barrenetxea su zabili u prvih 20-ak minuta utakmice koju je na kraju baskijski klub dobio sa 3:1 te su izborili nokaut fazu.

Real Socieda je također uskraćen jedan od najkreativnijih golova u posljednje vrijeme nakon što je Merino zabio iz prekida.

Dva igrača stajala kod lopte na 40-ak metara od gola. Jedan je bio ljevak, a drugi dešnjak. ali su obojica zbunila zadnju liniju Benfice. Situaciju pogledajte ovdje.

Taktikom "kreni-stani" igrači Sociedada su "trzali" rivale, dok se Benficina odbrana neprestano kretala naprijed-nazad s namjerom da napravi ofsajd.

Oglasi

Lopta je stigla u kazneni prostor, Merino je ostao sam na drugoj stativi, te je na kraju i zabio, ali je gol zbog igranja rukom opravdano poništen.

Komentari na društvenim mrežama su takvi da nešto slično do sada nije viđeno u Ligi prvaka te se mora odati priznanje igračima Real Sociedada na genijalnoj kreativnosti.

Baski su se nakon dugo godina odsustva vratili u elitno takmičenje te su dosadašnji dio zahtjevne grupe odradili zaista odlično pošto su prošli dalje.

U grupi sa Interom, Benficom i Salzburgom u prva četiri kola osvojeno je 10 bodova te je prolazak dalje osiguran dva kola prije kraja. Tom rezultatu se rijetko ko nadao s obzirom na težinu grupe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To znači da su se Baski po prvi put nakon 20 godina, tačnije od sezone 2003/04 plasirali u nokaut fazu elitnog takmičenja. Tada su u eliminisani od Lyona.

Svoj posljednji nastup u Ligi prvaka imali su prije deset godina kada su u grupi sa Manchester Unitedom, Bayer Leverkusenom i Shakhtarom osvojili samo jedan bod.

Top Komentari

Gvardijan
Greskom sam napisao ovaj komentar.Izvinjavam se.
0 0
Gvardijan
Kako moze biti tika - taka kada se lopta nije kretala tj. prvi put je dotaknuta kada je centrirana?.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi